субота, 14 березня 2009 15:24

Медведєв "наїхав" на США

Медведєв "наїхав" на США
Президент РФ Дмитро Медведєв вважає за необхідне обговорити на саміті "двадцятки" в Лондоні 2 квітня питання макроекономіки, зокрема можливі механізми дії на ті країни, які приймають в цій сфері безвідповідальні рішення. "Ще одна важлива тема (для обговорення на саміті) - це контроль за макроекономічними показниками країн, які впливають на загальну світову фінансову ситуацію з тим, щоб проблеми, які виникають в одній державі, не створювали важкий ланцюговий ефект, коли хтось там навипускав іпотечних кредитів у величезному об"ємі, а довбонуло по всій світовій економіці", - заявив він після запису бесіди щодо антикризових заходів.

Хтось там надавав іпотечних кредитів у величезному об"ємі...

"Тут у нас повинні бути механізми, які дозволяють хоча б якимсь чином впливати на рішення, що приймаються нашими партнерами, і, з іншого боку, захищатися від такого роду наслідків", - вважає президент. "Тут повинні бути ясні, нормальні, справедливі правила, які влаштовують всіх, а не групу держав, нехай навіть дуже розвинених", - вважає він.

У повному вигляді запис бесіди президента Росії з Кирилом Клейменовим вийде в ефір на "Першому каналі" в недільному випуску програми "Время".

Як і перша подібна зустріч з журналістами, вона присвячена заходам, що вживаються владою РФ для подолання фінансової кризи. Після бесіди Медведєв також відповів на низку питань з інших тем, зокрема, про майбутній лондонський саміт.


Довідка від Gazeta.ua:

Іпотечна криза в США розпочалася ще в 2006 році. Головною її причиною стало зростання неповернень житлових кредитів неблагонадійними позичальниками. Криза стала помітна і стала набувати міжнародних масштабів навесні 2007 року, коли New Century Financial Corporation, найбільша іпотечна компанія США, що займається кредитуванням ненадійних позичальників, залишила Нью-Йоркську фондову біржу. Протягом наступних декількох місяців зазнали збитків або виявилися банкротами десятки подібних компаній. Влітку криза торкнулася інвестиційних фондів найбільших фінансових компаній, що вклали кошти в іпотечні облігації: Bear Stearns, Goldman Sachs, BNP Paribas. На міжнародних ринках почала намічатися криза ліквідності. Центробанки всього світу почали вливати в свої фінансові системи десятки і сотні мільярдів доларів.

За матеріалами NEWSru.com, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Медведєв "наїхав" на США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути