пʼятниця, 27 лютого 2009 11:02

Яценюк може стати прем"єром при Президентові Тимошенко (ФОТО)

Автор: Фото: ІТАР-ТАСС
  Тимошенко вітає Яценюка з обранням на посаду спікера 5 грудня 2007р.
Тимошенко вітає Яценюка з обранням на посаду спікера 5 грудня 2007р.
Юлія Тимошенко зможе перемогти на виборах Президента, якщо домовиться про спільні правила гри з двома людьми - Арсенієм Яценюком і Володимиром Литвином.

Про це заявив віце-спікер Микола Томенко.

"Якби президентські вибори проходили сьогодні, то перемагати Тимошенко треба було б не стільки у Януковича, скільки у суспільства і людей, які не сприймають всю нинішню владу", - пояснив при цьому заступник Голови Верховної Ради.

Сам Томенко як виборець пропонує таку формулу влади: Тимошенко - Президент, Яценюк - Прем"єр-міністр України, Литвин - спікер парламенту.

"Така формула дала б можливість вирішити проблему непрофесійного за багатьма позиціями уряду - як в бютівської, так і в "нашоукраїнської" складової", - прогнозує народний депутат.

В той же час, Томенко вважає, що найбільше зло - зволікати президентську кампанію. "Я прихильник дострокових виборів" - сказав він.

Після своєї відставки з посади спікера Яценюк створив громадську організацію "Фронт змін" і почав активну політичну діяльність. Тимошенко відразу пов"язала новий проект з грошима свого заклятого ворога Дмитра Фірташа. "У кулуарах Верховної Ради всі пов"язують Яценюка з Фірташем. Говорять, що він фінансує цей новий молодий проект, — заявила Тимошенко на одному з телеканалів.

Водночас соратники Яценюка кажуть, що прем"єрка боїться екс-голови Верховної Ради, бо той відбирає її виборців.

Керівник центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко теж такої думки.

— Проблема в тому, що в останні місяці рейтинг прем"єра знижується внаслідок економічної кризи, а рейтинг Яценюка зростає. Тому останній зараз найбільший виклик для неї, — каже експерт. — Якби в Яценюка був рейтинг один відсоток, то Тимошенко не звертала б на нього уваги. Навіть якби він на сто відсотків був пов"язаний із Фірташем.

За словами Фесенка, якщо Яценюк балотуватиметься на посаду президента, то стане для Тимошенко головним конкурентом.

Схожої думки директор Центру соціологічних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв: "Якщо президентські вибори відбудуться у січні 2010 року, то в Яценюка будуть певні шанси. Але потрібна власна партійна структура і серйозні політичні напрацювання. Нині ж він лише приваблює розчарованих симпатиків Ющенка і Тимошенко. Можливо, найближчим часом рейтинг Яценюка почне падати".


За матеріалами: Українська правда, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Яценюк може стати прем"єром при Президентові Тимошенко (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути