четвер, 19 лютого 2009 08:56

Симоненко відхрестився від "свого" спонсора

Симоненко відхрестився від "свого" спонсора

Лідер Комуністичної партії Петро Симоненко заявив, що бізнесмен Костянтин Григоришин не має відношення до фінансування партії. Про це він сказав в ефірі Шустер Live.

Відповідаючи на питання, чи фінансує Григоришин Компартію, Симоненко підкреслив: "Я ще раз підтверджую, Григоришин не має відношення до фінансування партії".

"Те, що я зустрічаюся з представниками різного рівня бізнесу, говорить тільки про те, що ми свої зусилля направляємо на те, щоб знизити удар по економіці України", - зазначив лідер комуністів.

Як відомо, раніше депутат від КПУ Леонід Грач в інтерв"ю газеті "Дело" заявив, що йому "невідомі причини, через які партія стала співпрацювати з Григоришиним".

"Олігархи просто через любов до ідеологічних течій гроші не дають. Їх згодом потрібно відпрацьовувати. Мені невідомі причини, через які партія почала співпрацювати з Григоришиним. Вперше про це я дізнався з його інтерв"ю. Якщо вірити йому, то він зустрічався з лідером партії", - сказав Грач.

Ім"я російського бізнесмена Костянтина Григоришина часто пов"язують з українськими комуністами. За чутками, він перебуває в дуже тісних стосунках з Петром Симоненком. Так вважають і в Партії Регіонів. Зокрема, "регіонал" Вадим Колесніченко називає Григоришина "спонсором Компартії".

Сам Григоришин не приховує своєї прихильності до комуністів."Я вважаю, що комуністи мають дуже хорошу перспективу, якщо будуть правильно себе позиціонувати. Вони можуть прийти до влади.

Я з Петром Симоненком мав декілька дуже цікавих розмов. Його цікавив стан економіки. Кілька місяців тому я йому розповідав, що висока вірогідність кризи, давав йому читати статті із цього приводу - про віртуальну економіку... Я вважаю, що він цілком може бути лідером нормальної лівої партії. Він не ортодокс", - казав Григоришин в інтерв"ю Українській правді.

Костянтин Григоришин - співвласник групи "Енергетичний стандарт", компанії "Сварог Ессет Менеджмент". Перебуває в рейтингу 130 найбагатших людей України

Сфера інтересів: енергетика, машинобудування, суднобудування.

Григоришин за паспортом росіянин, але основна частина його активів знаходиться в Україні. У бізнес увійшов за допомогою лідерів СДПУ(о) - Віктора Медведчука і Григорія Суркіса. Перший вдалий крок - створення українсько-російського СП "Металургія".

До кінця 2001 року контролював 16 обленерго, заводи "Дніпроспецсталь", Запорізький завод феросплавів, Запорізький трансформаторний завод, банк "БІГ-енергія".

На кінець 2008 року статки Григоришина оцінювалися у $1,730 млрд.

За матеріалами: Українська правда, Фокус

Зараз ви читаєте новину «Симоненко відхрестився від "свого" спонсора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути