Ексклюзиви
понеділок, 26 січня 2009 16:03

У Ющенка кажуть, що Стельмах залишається главою НБУ

У Секретаріаті Президента України заявляють, що, попри сьогоднішнє рішення Верховної Ради, Володимир Стельмах залишається законним головою Національного банку України.

Про це сказав перший заступник голови Секретаріату Президента Олександр Шлапак журналістам у понеділок.

За його словами, також, попри згадане рішення, у рамках закону на своїй посаді залишається і перший заступник голови Нацбанку Анатолій Шаповалов, який виконує обов`язки голови НБУ.

При цьому Шлапак наголосив, що сьогоднішнє рішення парламенту створить серйозну паніку на готівковому та безготівковому валютному ринку.

Він вважає антиконституційним рішення Верховної Ради про звільнення керівництва Нацбанку. За його словами, таким чином робиться все для того, щоб відвернути увагу громадськості від невдалих "газових переговорів". Крім того, такими діями уряд хоче отримати доступ до можливості неконтрольованої емісії гривні для покриття дефіциту та недонадходжень до держбюджету 2009 року.

Як заявив сьогодні журналістам сам Шаповалов, він продовжує виконувати обов`язки голови Нацбанку України. За його словами, Стельмах пішов у відпустку на 30 днів, пише УНІАН.

Сьогодні Верховна Рада скасувала свою постанову від 2004 року про призначення Володимира Стельмаха головою Національного банку України, пише Форпост.

Зараз ви читаєте новину «У Ющенка кажуть, що Стельмах залишається главою НБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути