Ексклюзиви
пʼятниця, 16 січня 2009 10:03

Богатирьова: Україна ніколи не піде на приватизацію ГТС

Богатирьова: Україна ніколи не піде на приватизацію ГТС

Секретар Ради національної безпеки й оборони Раїса Богатирьова вважає, що українська влада ніколи не піде на приватизацію газотранспортної системи України.

Про це вона сказала в ефірі Першого національного каналу 15 січня.

"Українським законодавством заборонено нашу газотранспортну систему віддавати й створювати консорціуми, і на порушення цього законодавства ніколи влада України не піде", - сказала Богатирьова.

Вона вважає, що Росія почала газовий конфлікт із Україною для того, щоб дискредитувати українську владу перед Європою, а також для того, щоб приховати нездатність російського "Газпрому" забезпечити споживачів на внутрішньому ринку Росії достатньою кількістю газу.

Богатирьова також вважає, що газова криза завдала серйозного удару по іміджу Росії як надійного постачальника газу європейським споживачам.

"Мені жаль, що сьогодні Росія виглядає так ненадійно й так цинічно непрогнозовано для європейських споживачів, як країна, що не може виконати свої зобов"язання перед країнами - споживачами газу Російської Федерації", - зазначила вона.

Секретар РНБО підкреслила необхідність деполітизації газового конфлікту.

Президент Віктор Ющенко виключає приватизацію української газотранспортної системи.

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію для розслідування функціонування газотранспортної системи України й забезпечення газом споживачів у 2008-2009 роках, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова: Україна ніколи не піде на приватизацію ГТС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути