субота, 27 грудня 2008 15:25

"Газпром": Хочете газ по 100 доларів - шукайте

"Газпром": Хочете газ по 100 доларів - шукайте

Ціна газу для України 2009 року буде вищою за ціну 2008 року.

Про це в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" заявив офіційний представник правління ВАТ "Газпром" Сергій Купріянов.

"Поки що точну цифру ми публічно не називаємо, але з урахуванням тих тенденцій, які існують на світовому ринку вуглеводнів, – ціни знижуються, але очевидно, що ціна газу для України наступного року буде вищою, аніж зараз", - сказав він.

За словами представника "Газпрому", "це визнають українські колеги".

Купріянов нагадав, що ціна газу для України 2005 року становила 50 дол. за тис. куб. м, 2006 – 95 дол., 2007 - 130 дол., цього - 179,5 дол.

Він зазначив, що весь цей час триває перехідний період, який має дати змогу Україні адаптуватися до вищих цін на газ.

"Якщо подивитися на поточний рік, то ціна, порівняно з європейськими споживачами, відрізнялася майже удвічі", - сказав Купріянов, додавши, що середньорічна ціна для Європи була понад 400 дол., а наприкінці року перевищила 500 дол.

Коментуючи висловлювання представника секретаріату президента України про "справедливу" ціну на газ у 100 дол. за тис. куб. м, Купріянов сказав: "Тут наша позиція дуже проста: якщо ви вважаєте, що справедлива ціна 100 дол., то підіть на ринок і купіть".

"Є Алжир, Норвегія, Катар… Якщо вони (Україна) десь куплять у будь-якому вигляді з доставкою в будь-яку точку світу газ за 100 дол., ми готові його забрати в цій точці і замістити на нашому кордоні", - сказав він.

Як відомо, 19 грудня прес-секретар президента Ірина Ванникова заявила, що глава держави Віктор Ющенко вважає оптимальною ціною для України за російський газ 2009 року 100 доларів за тисячу кубометрів, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «"Газпром": Хочете газ по 100 доларів - шукайте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути