Ексклюзиви
пʼятниця, 12 грудня 2008 13:04

БЮТ відхрестився від "Регіонів"

БЮТ відхрестився від "Регіонів"
БЮТ виключає вірогідність створення коаліції з ПР. Про це, як передає кореспондент ForUm"у, в інтерв"ю парламентським журналістам заявив народний депутат, лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

"Це виключено. Ви знаєте, що Президент і його Секретаріат хотіли ще на початку каденції створити "ширку". Передбачалося, що "ширка" – це ПР і НУ-НС, можливо, хтось ще. Але чи є зараз якась інша коаліція, то без нас. Ми у цьому відношенні послідовні, як і були", - сказав він.

За словами нардепа, фракція БЮТ ніколи не голосувала на засіданні за створення коаліції з ПР: "Ми це розглядали, вели переговори, але навіть жодного разу не ставили це на голосування, тому що ще другого жовтня проголосували за повернення у демкоаліцію, у демократичну сім"ю".

Кириленко розповів, що кілька разів звертався до Президента як голови "Нашої України", щоб той підтримав створення "коаліції трьох". Лідер фракції БЮТ також зазначив, що у сесійному залі "бютівці" "подумки моляться", щоб голосування за антикризові законопроекти були результативними. "Без "Нашої України" ми не отримаємо позитивного голосування ні по одному закону. Ми дуже сподіваємося, що о 14:00 здорові сили, патріоти України все-таки підтвердять те, що вони зробили позавчора (у вівторок – ред.) своїми підписами", - зазначив лідер фракції БЮТ.

Нардеп упевнений, що якщо буде підписаний указ про дострокові вибори, то "все буде паралізовано", тому що з кризою потрібно боротися за допомогою ухвалення законів, а не постанов Кабміну чи указу Президента.

9 грудня народні депутати обрали Володимира Литвина головою ВР.

Після обрання Литвин оголосив про створення коаліції у складі фракцій "Наша Україна – Народна самооборона", Блоку Юлії Тимошенко і Блоку Литвина.

Проте заступник голови фракції НУ-НС Борис Тарасюк поставив свій підпис під коаліційною угодою замість голови В"ячеслава Кириленка без узгодження з фракцією НУ-НС. У зв"язку з цим фракція НУ-НС вважає "коаліцію трьох" нелегітимно сформованою і наполягає на доопрацюванні угоди. БЮТ і НУ-НС все ще працюють над підписанням коаліційної угоди.

Нардеп із Партії регіонів Ганна Герман вважає, що на початку березня 2009 року відбудуться дострокові парламентські вибори. На запитання, чи "прийме ПР БЮТ, якщо у нього не вийде створити коаліцію з Блоком Литвина і НУ-НС", парламентарій підкреслила: "Я не думаю, що ми можемо прийняти людей до себе назад, які використовують такі методи роботи. Ми цього не хочемо. Нам це противно".

Зараз ви читаєте новину «БЮТ відхрестився від "Регіонів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути