вівторок, 25 травня 2021 16:22

З'явилися тексти законопроєктів про національний опір та чисельність ЗСУ

З'явилися тексти законопроєктів про національний опір та чисельність ЗСУ
зеленський хоче посилити оборону України двома законопроектами. Фото: kyiv.tsn.ua

Президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради два невідкладні законопроєкти: про основи національного опору та збільшення чисельності Збройних сил України.

Обидва закони зареєстрований на сайті парламенту 25 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні утворили офшор площею 8 млн га - Зеленський

Законопроєкт про національний опір включає комплекс заходів, які організовуються і здійснюються в мирний час і в особливий період в Україні з метою максимально широкого залучення громадян України до дій, спрямованих на "забезпечення військової безпеки, суверенітету і територіальної цілісності держави, стримування і відсічі агресії та принесення противнику неприйнятних втрат, враховуючи які він буде змушений припинити агресію проти України".

Складовими елементами національного опору є територіальна оборона, рух опору і підготовка громадян України. Мета полягає в підвищенні рівня стійкості та обороноздатності держави.

Відповідно у законопроекті ЗСУ пропонується збільшити загальну кількість ЗСУ на 11 тис. військовослужбовців - до 215 тис.

Президент України Володимир Зеленський візьме участь у Всеукраїнському форумі "Україна 30. Земля". До роботи форуму долучаться члени уряду, народні депутати, представники дипломатичних установ, міжнародних організацій та іноземні експерти.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися тексти законопроєктів про національний опір та чисельність ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути