понеділок, 28 серпня 2017 13:02

З'явилися результати перевірки декларацій Порошенка

З'явилися результати перевірки декларацій Порошенка
НАЗК не знайшло у деклараціях президента Петра Порошенка фактів незаконного збагачення. Фото: ICTV

Президент Петро Порошенко при складанні та поданні декларацій дотримався вимог закону "Про запобігання корупції".

Про це інформує Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами перевірки декларацій глави держави за 2015 і 2016 роки.

"За результатами перевірки уповноважені особи НАЗК встановили достовірність задекларованих відомостей у деклараціях за 2015 і 2016 роки. Точність оцінки задекларованих активів відповідає даним, отриманим з наявних джерел. Також не виявлено конфлікту інтересів та ознак незаконного збагачення", - ідеться у повідомленні.

При цьому у НАЗК зазначають, що Державна фіскальна служба та управління ДФС у Києві відмовилися надавати інформацію про суми виплачених доходів Порошенку та членам його сім'ї з 1998 по 2014 рік. Відмовив у наданні інформації також департамент превентивної діяльності Нацполіції.

Під час перевірки декларацій використовували інформацію, отриману з Національної автоматизованої інформаційної системи департаменту Державної автомобільної інспекції, Державного судового реєстру України та Судової книги України, Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна.

Використали дані Державного реєстру цивільних повітряних суден України, Державного земельного кадастру, Єдиного держреєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, Держреєстру фізичних осіб – платників податків, державних реєстрів патентів України на винаходи, корисні моделі, промислові зразки та знаки для товарів і послуг, а також інформацію, отриману на запити від державних органів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Забуті" авто і квартири. Корупціонерів оштрафували на 1,8 млн грн (інфографіка)

Національне агентство з питань запобігання корупції завершило повну перевірку 39 декларацій топ-чиновників. Повністю перевірили декларації 15 міністрів. У трьох з них не знайдено жодної помилки. У решти – неточності в деклараціях, які не тягнуть за собою адміністративної та кримінальної відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися результати перевірки декларацій Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути