четвер, 17 серпня 2017 19:48

"Забуті" авто і квартири: корупціонерів оштрафували на 1,8 млн грн (інфографіка)

На порушників антикорупційного законодавства накладено 1,8 млн грн штрафу.

Відповідну статистику оприлюднив департаменту захисту економіки Нацполіції.

За корупційні правопорушення суди розглянули 1200 протоколів та застосували штраф до 782 службовців, з яких 101 суддя, 408 депутатів сільських, селищних, міських, районних рад, 158 посадових осіб місцевого самоврядування, 6 - обласних і 11 - районних держадміністрацій, 10 - прикордонної служби.

 

Найчастіше йдеться про: невчасно подані декларації про майно і доходи за звітний період, нарахування посадовими особами собі і родичам премій, матеріальної допомоги, а також голосування за надання дозволу на виділення землі на свою або на користь рідних.

Наприклад, депутат міської ради несвоєчасно повідомив НАЗК про зміни у майновому стані, а саме придбання квартири вартістю 2,9 млн грн.

У Полтавській області голова райради також забула повідомити про продаж автомобіля вартістю понад 350 тис. грн.

На Дніпропетровщині посадовець розголосив інформацію, яка стала йому відома під час виконання службових повноважень, а саме повідомив приватного підприємця про заплановану у нього перевірку.

Адмінвідповідальність за корупційні правопорушення передбачає суми штрафів від 850 до 42 500 грн. У деяких випадках - конфіскацію і навіть позбавлення права займати певні посади на строк до 3 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це напружує" - соціолог Бекешкіна зробила відверту заяву про корупцію

В Україні запустили антикорупційну ініціативу Європейського Союзу із загальним бюджетом €15,84 млн, розраховану на 3 роки.

Зараз ви читаєте новину «"Забуті" авто і квартири: корупціонерів оштрафували на 1,8 млн грн (інфографіка)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути