Ексклюзиви
пʼятниця, 06 вересня 2019 10:47

З'явилися нові подробиці бізнесу Медведчука в Росії

Народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Тарас Козак ​не задекларував цивільну дружину, на яку оформлена частка в російському бізнесі кума президента РФ Віктора Медведчука. Про це повідомляють журналісти програми "Схеми: корупція в деталях".

Цивільна дружина Козака Наталія Лавренюк має спільний нафтовий бізнес у Росії з подружжям Оксани Марченко та Медведчука і численне майно в Україні, водночас парламентар не згадує про неї у своїй декларації, повідомляють журналісти.

Уродженка Львова з українським і російським паспортами Лавренюк має 25-відсоткову частку в компанії "НЗНП Трейд", яка бурить нафтові свердловини в Ханти-Мансійському автономному окрузі Росії. Дані про це містяться у реєстрі юридичних осіб Росії.

Марченко контролює в цій компанії 61%. Це – частка кіпрської компанії Ventolor Holding LTD, якою одноосібно володіє українська телеведуча через фірму TUMILLON INVESTMENTS LTD.

 

В Україні Лавренюк значиться власницею приватного підприємства "Лілія", яке, згідно з даними джерел у податковій, не приносить їй доходів.

Водночас журналісти виявили у неї 12 квартир у Києві та Львові та ще з десяток земельних ділянок на Київщині. Сукупно за останні 14 років офіційні доходи Лавренюк склали близько 5 млн грн – якими навряд чи можна пояснити наявність цих квадратних метрів нерухомого майна.

 

Лавренюк – постійна супутниця Козака в закордонних відрядженнях щонайменше з 2005-го. Вони разом мандрували у Росію та Європу: літаками, автобусами й машинами. Спільних перельотів протягом 10 років журналісти нарахували понад 100 – це Париж, Ніцца, Флоренція, Рим, Лондон, Цюрих, різні курортні острови.

 

Крім того, партнерка родини Медведчука в Росії Лавренюк виявилась матір'ю дитини Козака.

Ні дитину, ні Лавренюк, ні оформлене на неї бізнес в Росії та майно в Україні нардеп до декларації не вніс. Приховування відомостей про особу, з якою декларант перебуває у фактичних шлюбних відносинах, і недекларування оформленого на неї майна та бізнесу – це злочин, кажуть антикорупційні юристи.

"Виходить, що депутат Козак, схоже, наслідував приклад свого давнього політичного соратника Медведчука, оформивши свою частку у спільному з ним російському бізнесі на жінку. І якщо Медведчук залучив цю схему, щоб обійти американські санкції, – можна лише припустити, що Козак так вчинив, щоб під них не потрапити", - резюмують журналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд проситимуть позбавити ліцензії NewsOne, який "будував мости" з Росією

Раніше повідомлялося, що дружина Віктора Медведчука Оксана Марченко освоює Гавриківське нафтове родовище у Росії.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися нові подробиці бізнесу Медведчука в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути