Ексклюзиви
пʼятниця, 07 вересня 2018 11:57

Дружина кума Путіна має бізнес в Росії та окупованому Криму - ЗМІ
7

Дружина кума Володимира Путіна Віктора Медведчука Оксана Марченко освоює Гавриківське нафтове родовище у Росії.

Про це повідомляють журналісти програми "Схеми"

Бізнес заснували після 2014-го.

Згідно з витягом із реєстру Мін'юсту, у Медведчука в Україні бізнесу майже немає.

Єдина комерційна компанія, засновником якої є політик, – ТОВ "Форпостінвест", яке займається бізнес-консультуванням. Решта заснованих Медведчуком фірм пов'язані з громадською діяльністю: він співзасновник ГО "Спілка адвокатів України" та керівник ГО "Український вибір – Право народу".

Натомість Марченко (згідно з інформацією у реєстрі) є засновницею, кінцевим бенефіціаром чи власницею істотної участі у щонайменше 10 компаніях, які займаються нерухомістю та будівництвом, фінансами, працюють у сільському господарстві, заготовляють ліс, проводять інженерні вишукування, працюють у медіа.

"Схеми" виявили, що дружина Медведчука володіє компаніями не тільки у Росії, але і в анексованому Кремлем Криму.

Одразу 3 українські компанії, кінцевим бенефіціарним власником яких є учасниця "Танців з зірками", з 2015 по 2016 роки зайшли у співзасновники фірми ООО "ТАВРИЯ-ИНВЕСТ", зареєстрованої за російським законодавством у березні 2015-го в Ялті.

Автор: radiosvoboda.org
 

Журналісти припускають, що фірму ООО "ТАВРИЯ-ИНВЕСТ" створили, щоб управляти майном у Криму після окупації.

Водночас ЗМІ помітило, що ялтинська ООО "ТАВРИЯ-ИНВЕСТ" має спільного із фірмою з Москви зі схожою назвою ООО "ИК "ТАВРИЯ СЕВЕР" директора – Інну Палій.

За словами журналістів, власники цієї фірми ховаються за кіпрськими компаніями: спочатку VENTOLOR INVESTMENTS LTD, потім – за VENTOLOR HOLDING LTD.

Також журналісти виявили, що Марченко – єдина власниця кіпрської компанії TUMILLON INVESTMENTS LTD, яка через інші кіпрські компанії володіє часткою в 50,1% у російській компанії, яка і виграла конкурс на право видобувати нафту на Гавриківському родовищі.

Воно – одне з 3 найкрупніших у Ханти-Мансійському автономному окрузі. Його запаси оцінювали у понад 40 млн т.

Крім цього, кіпрські фірми Марченко володіють ще й часткою в "Торговом доме НЗНП" – компанії, яка спеціалізується на продажу нафтопродуктів.

"Причому потенційний ринок збуту нафтопродуктів, які добуватимуть із Гавриківського родовища і перероблятимуть у Ростовській області, – це окупована російськими гібридними силами частина Донбасу, на якій діють угруповання ЛНР-ДНР, - заявляють журналісти.

Автор: radiosvoboda.org
 

На окупованій Росією території немає жорсткого контролю зі сторони України, каже експерт Олександр Сіренко.

"Там нема митниці, податкової, там не можна відслідкувати обсяги і ціни. Це відкрило ящик пандори для ділків або бізнесменів", - говорить аналітик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кум Путіна, Кравчук і Шуфрич агітують за Росію: у мережі нагадали про ролик 12-річної давнини

Колишній голова Адміністрації президента Леоніда Кучми Віктор ­Медведчук погодився вступити до партії "За життя" народного депутата Вадима Рабіновича.

Зараз ви читаєте новину «Дружина кума Путіна має бізнес в Росії та окупованому Криму - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути