середа, 31 серпня 2011 17:39

Звільнивши Табачника, влада хоче зменшити соціальну напругу в суспільстві - Доній

Звільнивши Табачника, влада хоче зменшити соціальну напругу в суспільстві - Доній

Звільнивши міністра освіти та науки Дмитра Табачника, влада хоче зменшити соціально-політичну напругу в суспільстві. І оскільки цю пропозицію озвучив голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін, значить це рішення узгоджене з президентом Віктором Януковичем.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від НУ-НС Олесь Доній.

"Зараз уряд зіткнувся з наростанням економічної соціально-політичної напруги, пов'язаних із незадовільною економічною діяльністю. Адже надходження в бюджет зростають, а купівельна спроможність населення зменшується. Значить, надходження до бюджету перерозподіляються нерівномірно, а йдуть, у першу чергу, до найзаможнішої верстви, - наголосив він. - Відповідно, є незадоволення населення економічною ситуацією і рейтинг Партії регіонів падає".

"Наступне - це політична складова: є політичні репресії та політична напруга. І є гуманітарна складова, тобто всебічний наступ на українську мову та культуру, що також створює напругу", - продовжив Доній.

Нардеп переконаний, що ситуацію ані в економічній, ані в політичній сферах наразі влада змінювати не збирається.

"Отже, для того, щоб була б хоч якась видимість чи можливість зменшення політично-соціальної напруги в суспільстві, найлегше, що зробити владі - це піти на поступки в гуманітрній сфері і кандидатура Дмитра Табачника на поверхні лежить, він є найбільш одіозний персонаж і його зміна за великим рахунком не змінить політики уряду", - переконаний нардеп.

Доній також наголосив, що немаловажливе значення має те, хто саме афішував про ймовірну відставку Табачника.

"В середині Партії регіонів існує конкуренція між кількома групами і те, що Сергій Льовочкін дозволив собі анонсувати такі зміни свідчить про посилення його групи, його персонажу", - сказав він.

Водночас нардеп не зміг спрогнозувати, коли саме Табачника відпрвлять у відставку, однак зазначивши, що те, що це "наважився озвучити Льовочкін, говорить, що його лінія узгоджена з Януковичем".

Політик також переконаний, що надалі хмари будуть згущуватися над прем'єр-міністром Миколою Азаровим.

"Далі хмари будуть згущатися над самим Азаровим, але поки що він задовольняє всі угруповування всередині Партії регіонів, тому що його зміна може сприяти посиленню якоїсь конкурентної групи. Але те, що після зміни Табачника він буде уособлювати негатив більше, ніж зараз - це факт", - вважає він, наголосивши, що поки владі вигідно тримати Азарова.

Те, що про ймовірну відставку міністра освіти було заявлено напередні Дня знань і нового навчального року, Доній назвав "піддих міністру": "Це певною мірою "опускалово", якщо їхньою мовою висловлюватися".

"Те, що про це заявили перед 1 вересня - це сигнал для освітянської галузі, що вприниці тепер до цього міністра будуть прислуховуватися набагато меньше", - підсумував Доній.

Зараз ви читаєте новину «Звільнивши Табачника, влада хоче зменшити соціальну напругу в суспільстві - Доній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

95

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути