Ексклюзиви
середа, 30 січня 2008 08:58

Зварич порадив Герман менше ляпати язиком

"Не завжди те, що хочеться – можна. Для проголошення позастрокових виборів парламенту, а тим більше Президента, мають бути виконані певні передумови, визначені Конституцією України. Щонайменше, мають бути достроково припинені повноваження або ВР, або Президента", - так нунсівець Роман Зварич прокоментував офіційному сайту блоку "Наша Україна – Народна Самооборона" слова Ганни Герман про те, що ПР може ініціювати позачергові вибори ВР та Президента.

"Ситуація з ВР на сьогодні виглядає значно простішою, аніж півтора роки тому. Тоді в результаті тотальної корупції в вищій законодавчій гілці влади, настала парламентська криза: депутати в індивідуальному порядку почали переходити з опозиційних фракцій до тодішньої коаліції. Зараз, аби достроково припинити повноваження ВР, одна з двох фракцій, що входить до правлячої коаліції, мала би прийняти рішення про свій вихід з коаліції. Можу запевнити, що наша фракція не збирається цього робити. Я впевнений, що цього не відбудеться до самого кінця каденції ВР", - наголосив Зварич.

"Дострокове припинення повноважень Президента можливе в одному з чотирьох випадків, передбачених Конституцією. Це – заява Президента про складання повноважень, його передчасна смерть, припинення повноважень у зв`язку із станом здоров`я або в порядку імпічменту. Зрозуміло, що будь-який з цих приводів зараз виключений", - окремо підкреслив політик.

"Моя порада тим, хто говорить про дострокові вибори – менше ляпати язиком, а більше працювати на користь народу й держави. Коли не знаєш, що робити – починаєш говорити казна що. Зараз ця хвороба починає поширюватися у Парламенті", - вважає Зварич.

Зараз ви читаєте новину «Зварич порадив Герман менше ляпати язиком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути