Ексклюзиви
середа, 13 березня 2013 16:18

Жванія: Рада має визначитися з датою виборів в Києві наступного тижня

Жванія: Рада має визначитися з датою виборів в Києві наступного тижня
Фото: noviny.su

Голова комітету Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Давид Жванія (фракція Партії регіонів) заявляє, що 20 березня - це крайній термін, коли парламент може прийняти проект постанови про проведення виборів мера Києва і Київської міської ради 2 червня.

"Ми (профільний комітет - ред.) прийняли рішення і підтримали одноголосно дату 2 червня, тому що це якраз той легітимний термін, коли мають бути проведені вибори у зв'язку із закінченням терміну роботи Київради", - сказав Жванія журналістам у середу в Києві.

На його думку, чи буде прийнятий цей проект постанови Верховної Ради чи ні, залежить навіть не від парламенту, а від дій опозиції. "Проведення виборів у Києві (2 червня - ред.) залежить не стільки від Верховної Ради, скільки залежить від опозиції", - зазначив голова профільного комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба думати про майбутнє наших дітей" - міністр дорікнув ЗМІ рекламою алкоголю

"Все залежить від роботи Верховної Ради і від можливості приймати рішення", - сказав він, додавши: "Не вирішено жодного питання, яке б запустив процес виборів і терміни для голосування (за проект постанови - ред.) залишилися тільки вівторок і середу ( на майбутньому пленарному тижні парламенту, 19-20 березня - ред.)".

"Якщо Верховна Рада не буде працювати у вівторок-середу, то, природно, ніякий законопроект розглянутий не буде", - підкреслив Жванія.

Нагадаємо, 7 березня комітет Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендував парламенту призначити вибори мера Києва і депутатів Київської міської ради на 2 червня 2013 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засідання ВАСУ за позовом Одарченка перенесли на 27 березня

Мер Києва Леонід Черновецький 1 червня 2012 написав заяву про відставку з поста столичного голови. Київрада прийняла до відома факт дострокового припинення повноважень мера та поклала тимчасове виконання повноважень міського голови на секретаря міськради Галину Герегу. Герега, в свою чергу, 19 липня минулого року звернулася до Верховної Ради з клопотанням про проведення позачергових виборів мера столиці. Парламент поки не розглядав це питання.

Зараз ви читаєте новину «Жванія: Рада має визначитися з датою виборів в Києві наступного тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути