Ексклюзиви
вівторок, 11 липня 2023 07:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Зустріч Путіна з Пригожиним – в ISW проаналізували останні дії Кремля

Зустріч Путіна з Пригожиним – в ISW проаналізували останні дії Кремля
Аналітики США відреагували на зустріч Володимира Путіна і Євгена Пригожина. Фото: eastnews.ua

Кремль намагається показати, що контролює ситуацію після заколоту "вагнерівців" у Росії. Про це свідчить зустріч російського диктатора Володимира Путіна і засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина у Москві.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) проаналізував дві події, які відбулися напередодні: публічна поява начальника російського Генштабу Валерія Герасимова після невдалого заколоту Пригожина та визнання Кремлем факту зустрічі Путіна з ватажком "вагнерівців".

"Виступ Герасимова підтверджує попередню оцінку про те, що він, швидше за все, збереже свою офіційну посаду, оскільки його звільнення завдасть надто великої шкоди репутації Кремля та Міноборони РФ. Згода з вимогами Пригожина прибрати Сергія Шойгу та Герасимова, ймовірно, завдала б шкоди безпеці режиму, створивши прецедент і показавши, що опір та відкрите повстання є законними засобами досягнення бажаних цілей", – пишуть аналітики.

Водночас рішення Путіна зустрітися з Пригожиним не узгоджується з колишньою риторикою Кремля щодо очільника ПВК "Вагнер". Можливо, зустріч вирішили оприлюднити, щоб зняти питання щодо можливості Пригожина вільно пересуватися Росією, не стикаючись із переслідуваннями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін у пастці – проаналізували рішення диктатора щодо ПВК "Вагнер"

"Обидві події, швидше за все, є частиною ширшої спроби Москви представити, що Путін повністю контролює ситуацію після спроби заколоту. А також свідченням того, що бунтівники відмовилися, принаймні офіційно, від свого заклику змінити вище військове керівництво Росії", – підсумували в ISW.

Кремль, імовірно, прагне представити заколот, його можливі наслідки та заклики до заміни неугодних воєначальників як справу вирішену.

Засновник і фінансист приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин після невдалого бунту в Росії зустрічався у Москві з російським диктатором Володимиром Путіним.

Путін зустрічався з Пригожиним у Кремлі 29 червня, зустріч тривала близько трьох годин.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч Путіна з Пригожиним – в ISW проаналізували останні дії Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути