четвер, 23 травня 2013 00:16

Журналістів усе більше штовхають до активних дій із захисту своїх прав – експерт

Журналістів усе більше штовхають до активних дій із захисту своїх прав – експерт
За словами Сюмар, усе менше залишається можливостей для конструктивного діалогу між журналістами і владою. Фото: mediananny.com

Українську журналістську спільноту чинна влада все більше штовхає до різних показових дій із захисту своїх прав і інтересів, що аж ніяк не сприяє конструктивному діалогу.

Про це Gazeta.ua сказала виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар, коментуючи реакцію і дії прем'єр-міністра Миколи Азарова у відповідь на мовчазну акцію протесту журналістів на засіданні уряду в середу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова медіа-профспілки закликає ВР виділити кошти "на лікування здичавілого Азарова"

"Це просто вкотре засвідчує невміння цивілізовано реагувати на такі акції з боку представників української влади. Немає розуміння, які стосунки мають бути між пресою і владою у демократичній, цивілізованій державі. Я думаю, що це, на жаль, точно не сприяє надалі конструктивним стосункам. А ці стосунки потрібні як пресі, так само вони потрібні і владі", – наголосила медіаексперт.

За її словами, нині все менше залишається можливостей для конструктивного діалогу між владою та представниками засобів масової інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми бачили чергову агресію щодо журналістів: тепер уже з боку прем'єра" - Вікторія Сюмар

"Якщо міністр Захарченко обіцяє мені зустріч із журналістами, а потім просто відмовляється від свого слова... Якщо прем'єр отак от реагує на абсолютно нормальну поведінку журналістів із привертання уваги до цієї проблеми з його боку, то в нас усе менше лишається можливостей для якогось конструктивного вирішення. Журналістську спільноту все більше штовхають до якихось більш показових дій у контексті захисту своїх інтересів і прав", - підкреслила Сюмар.

Нагадаємо, під час засідання уряду 22 травня з десяток журналістів розвернулися до міністрів спинами, на яких було написано "Сьогодні журналістка! Завтра – ваша дружина, сестра, донька. Дійте!". Через цю акцію протесту проти бездіяльності правоохоронних органів щодо побиття журналістів на мітингу 18 травня прем'єр Азаров вигнав представників ЗМІ із зали засідань уряду, а також позбавив їх акредитації у Кабміні.

Зараз ви читаєте новину «Журналістів усе більше штовхають до активних дій із захисту своїх прав – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути