вівторок, 04 серпня 2009 12:31

Журналіст Подольський ледь не став ще однією жертвою Пукача

Журналіст Подольський ледь не став ще однією жертвою Пукача
Справа журналіста Олексія Подольського, який свого часу критикував режим Леоніда Кучми, як дві краплі води схожі зі справою Георгія Гонгадзе.

Подольського теж вивозив в ліс екс-глава міліційної "наружки" Олексій Пукач з підручними на тій же машині, що і Георгія. Так само душив ременем і погрожував розправою, якщо він не припинить займатися громадською діяльністю, пише Газета по-київськи.

Проте, на відміну від Гонгадзе, Подольського пощадили. Журналіст розповів, як його викрали: "Я вже говорив про це на суді - 9 червня 2000 року. На Львівській площі я сів у таксі, автомобіль "Хюндай-Соната" (на тій же машині забирали Гонгадзе - ред.). Мене замість Оболоні вивезли за 130 км. від Києва, під Прилуки. Всю дорогу обзивали матом, знущалися. Висадили в лісі, били гумовою палицею, погрожували. Звісно, я не знав, хто ці люди. Їхній головний - пізніше я дізнався, що це Пукач, - відняв у мене ремінь і накинув на шию. Але коли почав стягувати цей саморобний зашморг, я не відчував, що задихаюся", - сказав він.

"Найімовірніше, хотів залякати і просто ялозив ременем по шиї. Його підручні намагалися мене підняти на моєму ж поясі - я як міг відбивався. Шкіряний ремінь порвався. Пізніше кинули мене в лісі і поїхали. Відняли окуляри, гроші, мобільний телефон. Пукач забрав мій паспорт. Я насилу вірив, що залишився живий. Дійшов полем до найближчого села, добрався на автобусі до Прилук", - додав він.

"Коли потім розповідав про викрадення в інтерв"ю західним журналістам, у мене тремтіли губи - так було страшно згадувати. Як не дивно, але моєю справою вітчизняна преса декілька років абсолютно не цікавилася. Про це писали на заході - в "Нью-Йорк Таймс", "Фігаро", "Ле-Монд"... На початку 2005 року мене раптом запросив Піховшек на телебачення, але я відмовився. Сказав йому, що він буде останнім, з ким стану говорити про це", - говорить Подольський.

Відповідаючи на питання, чому Гонгадзе вирішили убити, а його тільки залякати, журналіст відповів: "Думаю, і Гонгадзе не збиралися вбивати - справа в садистських схильностях Пукача. Виконавці на суді говорили, що для них вбивство було несподіванкою".

4post

Зараз ви читаєте новину «Журналіст Подольський ледь не став ще однією жертвою Пукача». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути