субота, 04 лютого 2012 13:09

"Жулик снова прет на трон" - у Росії пройшли акції проти Путіна
14

Фото: Reuters

У суботу в двадцятиградусний мороз Москва перетворилася у місто протестів. Загалом пройшли 4 організованих акції, з яких наймасовішими стали хода "За чесні вибори" на Якиманці і мітинг прихильників Путіна під гаслом "Нам є що втрачати" на Поклонній горі.

Перед початком акцій посилили заходи безпеки. Опозиціонери напередодні домовилися скоротити мітинг - нерухома частина акції - до 40 хвилин. З числа виступаючих викреслили кандидатів в президенти, втім, на ходу прийшов лише один з них - Михайло Прохоров, який заявив, що жив у Норильську і морозу не боїться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мій голос вкрали" - у Москві провели флеш-моб проти нечесних виборів

Всі акції пройшли без серйозних подій, хоча на Якиманці виловили кількох пропутінських провокаторів.

Само по собі протиставлення акцій "За чесні вибори" та "За Путіна" звучить досить дивно: виходить, що або ти за чесні вибори, або - за прем'єра, що збирається стати президентом.

До останнього організаторам мітингу на Поклонній вдавалося дистанціюватися хоча б формально. Проте напередодні Володимир Путін привітав учасників акції, подякував їм за підтримку і велів не мерзнути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Замість Путіна можуть прийти ще радикальніші, мало не фашистські політики"

У Новосибірську на опозиційну ходу прийшли, за оцінками поліції, більше тисячі людей. Організатори повідомили про півтори тисячі учасників. За інформацією "Інтерфаксу", акції в Ростові-на-Дону і Кургані зібрали по 3 тисячі людей, а в Петропавловську-Камчатському на акції протесту вийшли 3,5 тисячі осіб.

Опозиційні акції пройдуть також за кордоном, у тому числі в США, Великій Британії, Франції та Німеччині, повідомляє "Лента".

Зараз ви читаєте новину «"Жулик снова прет на трон" - у Росії пройшли акції проти Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути