пʼятниця, 16 грудня 2011 18:33

"Замість Путіна можуть прийти ще радикальніші, мало не фашистські політики"

"Замість Путіна можуть прийти ще радикальніші, мало не фашистські політики"

"Кольорові революції" вдавалися, оскільки мали чітких опозиційних лідерів. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив експерт Інституту міжнародних відносин Варшавського університету Анджей Шептицький.

"Українці, скажімо, готувалися до помаранчевої революції чотири роки – спочатку "Україна без Кучми", тоді перемога на парламентських виборах, формування сильної опозиції та зміна влади 2004-го. У Росії цього ще нема. Протести є лише кроком до громадянського суспільства, який навряд чи призведе до кардинальних змін у країні найближчим часом", - зауважив він.

У Росії після виборів до Державної думи відбулися масові протести. У суботу на Болотну площу в Москві вийшли до 50 тисяч людей із вимогою скасувати результати голосування, сфальсифікованого на користь партії "Єдина Росія" Путіна-Медведєва і провести нові чесні вибори. Наступний мітинг має відбутися 24 грудня.

"Скажімо, оголошення нових виборів, чого домагаються опозиціонери. Влада на це може відреагувати символічним покаранням кількох урядовців, когось із виборчої комісії чи відповідальних на місцевому рівні. Пожертвує певними функціонерами, які надто ретельно вкидали додаткові бюлетені в урни. Якщо ж фасадні зміни вулицю не заспокоять, то її розганятимуть силою", - наголосив Шептицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росіяни оберуть Путіна, хоч і без будь-якої любові, віри й надії "

Він підкреслив, що дехто з експертів каже, що замість Путіна можуть прийти ще радикальніші, мало не фашистські політики.

"Подібний момент був одразу після Другої світової війни: у західних країнах дуже переймалися, що буде з Радянським Союзом, коли не стане Сталіна. Це довголітня тенденція – остерігатися, боятися будь-яких змін у Росії. Хоча дестабілізація Росії – це зовсім не загроза ні для Євросоюзу, ні для України. Краще вже нестабільність, аніж ситуація, коли всі погоджуються, що без Путіна буде ще гірше. Обирати менше зло – апріорі неправильно", - зазначив Шептицький.

Думки інших експертів щодо події у Москві читайте у новому номері журналу "Країна" № 48 (101) за 16 грудня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Замість Путіна можуть прийти ще радикальніші, мало не фашистські політики"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути