пʼятниця, 16 грудня 2011 16:50

"Росіяни оберуть Путіна, хоч і без будь-якої любові, віри й надії "

"Росіяни оберуть Путіна, хоч і без будь-якої любові, віри й надії "

Режим Путіна внутрішньо згнив. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив журналіст радіостанції "Эхо Москвы" Леонід Радзіховський.

"В Україні помаранчеву революцію організувала одна з партій, яка говорила, що "в нашого кандидата вкрали голоси". У Росії такого нема. Комуністи, Жириновський, "Справедлива Росія" взагалі мовчать. Їх цілком влаштовує ситуація. Вони в Думі, владу захоплювати не збираються", - зауважив він.

У Росії після виборів до Державної думи відбулися масові протести. У суботу на Болотну площу в Москві вийшли до 50 тисяч людей із вимогою скасувати результати голосування, сфальсифікованого на користь партії "Єдина Росія" Путіна-Медведєва і провести нові чесні вибори. Наступний мітинг має відбутися 24 грудня.

"Без політичної волі революцій не буває. Поки що бачимо громадський протест психологічного, естетичного й морального характеру. Росіянам набридли Путін і Медведєв, телевізійна брехня, переслідування людей. Якщо настрої мітингувати наростатимуть, владі доведеться міняти телевізійну політику, давати більш об'єктивну інформацію, зробити так, щоб лідери країни не стовбичили на екрані 24 години на добу. Стати менш самовдоволеною й нахабною, припинити говорити, яка вона прекрасна, Богом дана та як ощасливила росіян", - наголосив Радзіховський.

За його словами, результатів парламентських виборів ніхто не скасовуватиме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Володимира Путіна нема власної політичної еліти"

"А президентські перегони вже запущені, 17 грудня закінчиться реєстрація кандидатів. Путіну протистоятимуть хіба що лідери парламентських партій та Едуард Лимонов (голова націоналбільшовицької партії "Інша Росія". – ред.). Усі вони йому не суперники. За нинішньої виборчої системи росіяни оберуть Путіна, хоч і без будь-якої любові, віри й надії", - зазначив журналіст.

Радзіховський підкреслив, що режим Путіна внутрішньо згнив.

"Він не має авторитету і підтримки ні ліберальної, ні націоналістичної частин суспільства. Його підтримують бюджетники, пенсіонери та кавказькі дотаційні регіони. Якщо надходження від нафти й газу зменшаться, режим упаде. А оскільки альтернативних лідерів нема, то буде хаос – гірший, ніж 1991-го. Тоді, за Єльцина, були певні надії. А зараз нема жодних позитивних гасел і надій", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії немає гравців, які могли би путінську систему замінити на щось ефективніше

Думки інших експертів щодо події у Москві читайте у новому номері журналу "Країна" № 48 (101) за 16 грудня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни оберуть Путіна, хоч і без будь-якої любові, віри й надії "». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути