пʼятниця, 16 грудня 2011 17:35

"За Путіна-президента ситуація в країні нагадуватиме СРСР 1990 року"

"За Путіна-президента ситуація в країні нагадуватиме СРСР 1990 року"

Росія півтора десятиліття спала, поки не вибухнула. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив директор московського Міжнародного інституту гуманітарно-політичних досліджень В'ячеслав Ігрунов.

"Від виступів на Болотній площі пішов зворотний відлік путінського режиму. Кремль не наважився застосувати силу, бо спроби придушення часто руйнують режим іще скоріше. Це випробували на собі багато політичних систем і держав. Тому вирішили випустити пару", - зауважив він.

У Росії після виборів до Державної думи відбулися масові протести. У суботу на Болотну площу в Москві вийшли до 50 тисяч людей із вимогою скасувати результати голосування, сфальсифікованого на користь партії "Єдина Росія" Путіна-Медведєва і провести нові чесні вибори. Наступний мітинг має відбутися 24 грудня.

"Крім того, придушення протестів призводить до падіння на Російській фондовій біржі. Збільшується відтік капіталу за кордон. А наші міністри – великі власники, вони на цьому втрачають мільярди", - додав Ігрунов.

За його словами, протести революції не спричинять, але консолідуватимуть громадські рухи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росіяни оберуть Путіна, хоч і без будь-якої любові, віри й надії "

"Виступи стануть регулярні – не тільки в Москві і з різних приводів. На президентські вибори вони суттєво не вплинуть. Путін переможе, хоч, можливо, і не в першому турі. Якщо ж улаштують масштабні фальсифікації, то протести посиляться. Коли Путін після обрання президентом спробує закріпитися при владі за допомогою нового курсу, то нічого хорошого в Росії не буде. Реформи, якщо президент зважиться на них, прискорять розбалансування режиму. Ситуація в країні нагадуватиме СРСР 1990 року, напередодні розвалу", - наголосив Ігрунов.

Думки інших експертів щодо події у Москві читайте у новому номері журналу "Країна" № 48 (101) за 16 грудня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"За Путіна-президента ситуація в країні нагадуватиме СРСР 1990 року"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути