неділя, 22 травня 2022 02:35

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ вкотре не дали окупантам переправитися через Сіверський Донець

ЗСУ вкотре не дали окупантам переправитися через Сіверський Донець
ЗСУ знищили ворожу переправу. Фото: Ліга

На Донеччині Збройні сили України не дали російським окупантам переправитися через Сіверський Донець,

Росіяни втратили щонайменше одну батальйонну тактичну групу, понтонне мостове обладнання було виведене з ладу під час форсування річки, знищено кілька одиниць техніки та кілька десятків особового складу, повідомляє у Facebook 30-та окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни хотіли перейти річку - ЗСУ їм розтрощили все

"Росіяни планували здійснити передислокацію особового складу і важкої бронетехніки через понтонну переправу, через річку Сіверський Донець поблизу Серебрянки. Але форсування росіянами річки – місія нездійсненна, завдяки воїнам 30 ОМБр та іншим силовим структурам", – сказано в повідомленні.

Зранку 21 травня Генштаб повідомляв, що на Слов'янському напрямку агресор намагається поновити наступальні дії. Зокрема, для забезпечення форсування річки Сіверський Донець планує наведення переправи.

Під час спроби переправи через річку Сіверський Донець у районі селища Білогорівка на Луганщині російська армія втратила 485 військовослужбовців 74-ї мотострілецької бригади. Загалом туди направили 550 окупантів, тобто знищити вдалося 88%.

Також українські захисники знищили багато одиниць ворожої техніки. Попри це, окупанти не полишають спробу форсування річки.

Розгром росіян під Білогорівкою вже називають однією з наймасштабніших із початку війни битв. Також найсмертоноснішою для російської армії.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ вкотре не дали окупантам переправитися через Сіверський Донець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути