середа, 14 вересня 2011 19:20

Знуджені міністри три години просиділи над проектом держбюджету
12

Фото: Фото: Тарас Подолян

Сьогодні на засіданні уряд розглянув проект Держбюджету на наступний рік та держпрограми соціально-економічного розвитку на 2012-2014 роки.

"Сьогодні ми починаємо бюджетний процес вчасно і організовано. Як охарактеризувати держбюджет на 2012 рік? Це бюджет соціального розвитку і створення нових робочих місць в Україні. Це бюджет підтримки вітчизняного виробника у ключових галузях промисловості - сільського господарства, ЖКГ і будівництва", - сказав Микола Азаров у вступному слові.

Голова уряду повідомив, що Кабмін використав зважений сценарій, який передбачає зростання ВВП на 5,5% і скорочення дефіциту державного сектору до 2,5% ВВП. Він також пояснив, що уряд жорстко обмежує бюджетний дефіцит, тому що зовнішні ринки не стабільні і не визначені і "завмирають в очікуванні нової хвилі кризи".

Міністр фінансів Федір Ярошенко розповів, що проектом держбюджету плануються доходи на рівні 334 млрд.грн. Разом з тим, за словами чиновника, видатки складуть 373,1 млрд.грн. і будуть направлені на оборону, громадський порядок, освіту, охорону довкілля, духовний та фізичний розвиток. А одним із пріоритетів стане зростання соціальних гарантій.

Він пообіцяв, що видатки на утримання Кабміну будуть скорочені більше, ніж на 50%.

Крім того, сьогодні на брифінгу перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв заявив, у проекті бюджету на 2012 рік передбачена ціна на газ близько 416 доларів за тисячу кубометрів. Він також зазначив, що згідно проекту держбюджету курс гривні буде стабільний - 8 грн. за долар.

Зараз ви читаєте новину «Знуджені міністри три години просиділи над проектом держбюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути