четвер, 01 жовтня 2020 19:48

ЗМІ розповіли про безкоштовні дачі для чиновників за рахунок бюджету

Звільнений із Тристоронньої контактної групи, колишний прем'єр-міністр Вітольд Фокін понад 20 років безплатно мешкав у державній дачі.

На держдачі Фокін безоплатно проживав з 1992-го по 2014-ий рік, пише "Обозреватель"

Крім того, українські платники податків оплачували йому покоївку.

 

Після 2014-го більшість політичних пенсіонерів отримала можливість орендувати дачі, а не безплатно ними користуватися.

П'ятий президент Петро Порошенко своїм указом у серпні 2014-го забрав ту саму дачу №75 у колишнього прем'єра.

  Дачі у Конча-Заспі
Дачі у Конча-Заспі

Крім того, колишній прем'єр отримує пенсію - приблизно 70% від окладу прем'єра. А це майже 40 тис. грн, без врахування обмеження за максимальною виплатою.

Третій президент Віктор Ющенко отримав після свого відходу з посади цілу низку преференцій. Віктор Янукович указом нагородив колишнього конкурента, а після приховав указ під грифом "для службового користування".

Тоді Ющенко отримав: щомісячну зарплату в розмірі президентської; оплачуваний апарат з 3 осіб; дачу в Конча-Заспі (зараз у ній живе Зеленський) на 18 місяців і дачу довічно; 2 безплатні машини і 4 водіїв; охорону, як у чинного президента; одного кухаря, 2 покоївок і 2 офіціантів.

Схожий подарунок експрем'єр Микола Азаров зробив для колишнього президента Леоніда Кучми, повідомляє ЗМІ. Рішення Азарова потім скасовували прем'єри Юлія Тимошенко і Арсеній Яценюк.

Роботу і відпочинок президента Володимира Зеленського забезпечує Державне управління справами. Відомство керує 60 підприємствами.

Наприклад, державне підприємство "Чайка" (підпорядковується ДУСі) займається виробництвом молочної і борошняної продукції, виготовленням ковбасних виробів.

В автобазі ДУС – десятки авто. За даними Prozzorro, кілька років тому автопарк президента поповнили двома Mersedes S-класу за 10 млн грн. Мільйони гривень також виділяються на обслуговування машин.

Крім того, президенту можуть надати десятки резиденцій, дач і комплексів. "Залісся", "Синьогора" могли б скласти конкуренцію "Межигір'ю", де мешкав Янукович. На обслуговування садиб витрачають мільйони гривень щомісяця, пише ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 500 днів, як Зеленський став президентом

Раніше журналісти повідомляли, що колишній голова Верховної Ради Володимир Литвин орендує елітний будинок з прибудовою у Конча-Заспі за 11 тис. грн на місяць.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ розповіли про безкоштовні дачі для чиновників за рахунок бюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути