вівторок, 08 вересня 2020 14:13

Литвин із "копійчаною" орендою і Богатирьова з палацом. Показали сусідів Зеленського у Конча-Заспі

Литвин із "копійчаною" орендою і Богатирьова з палацом. Показали сусідів Зеленського у Конча-Заспі
Президент Зеленський із родиною попри передвиборчі обіцянки переїхав на держдачу у Кончі-Заспі.

Колишній голова Верховної Ради Володимир Литвин орендує елітний будинок з прибудовою у Конча-Заспі за 11 тис. грн на місяць. Про це йдеться у розслідуванні Bihus.info.

Журналісти розповіли про 150 га землі під Києвом, де мешкають сусіди президента Володимира Зеленського.

"Тут парк, вихід до річки, дачні будинки, величезні маєтки та дитячий садок. Комфорт і спокій мешканців охороняє триметровий паркан та пильний погляд Управління державної охорони.

Мешканці держдач діляться на дві категорії. Перша - ті, хто пустив коріння тут давно і міцно. Вони перебудували дачі у маєтки, узаконили перебудови. А друга - це всі, кому вдалося, інколи дивом, орендувати тут будинок", - йдеться у сюжеті.

Управляє територією Державне управління справами. У списку сусідів Зеленського - другий президент Леонід Кучма, який мешкає в маєтку.

А ексспікер Литвин знімає елітний будинок за вартістю оренди "однушки" на Позняках, порівнюють журналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У серіалі Зеленський - на велосипеді, в реальності - кортеж із 15 авто

Колишня міністерка охорони здоров'я режиму Януковича Раїса Богатирьова орендувала тут сарай, а на його місці побудувала палац.

Перший заступник голови української делегації в ТКГ Вітольд Фокін, що хоче "зрозуміти Росію" та надати Донбасу "особливий статус", спочатку отримав маєток у довічне користування, а потім взагалі передав його сину. Той очолює Фонд зв'язків з Росією.

Також хату на пів тисячі квадратів має співзасновник Партії регіонів Юхим Звягільский.

Ще одна мешканка закритих держдач - Ганна Осетинська. Будинок отримав її батько - колишній суддя Вищого господарського суду Анатолій Осетинський. Цікаво те, що у його доньки 2 будинки, 7 квартир і 6 гаражів.

Дружина колишнього нардепа від БПП і ексочільника ДУС Сергія Березенка відкрила у Конча-Заспі дитячий садок. Будинки під садок дружина Березенка орендувала за 50 тис. грн на місяць, а виховання однієї дитини тут коштує 21 тис. "Нормальний стартап", - коментують журналісти.

Окрім своєї дружини, Березенко вписав на держдачу і дружину свого колишнього помічника.

Також журналісти припускають, що на території Конча-Заспи за парканом живе з дружиною суддя Окружного адмінсуду міста Києва Богдан Санінин, який забороняв протести під час Революції гідності. А потім закріпив свою "славу", потрапивши на плівки Вовка з "Шеф, давай учудим".

В інтерв'ю, ще будучи кандидатом на посаду президента, Зеленський казав: "Нехай у цих резиденціях живуть дітки якісь".

Президент Володимир Зеленський з початку липня користується державною дачею на території резиденції Конча-Заспа Державного управління справами, а саме - будинком №29.

Напередодні там зробили ремонт державним коштом. Майже 200 тис. грн витратили на послуги з аварійно-відновлювальних робіт, ще 110 тис. грн - на ремонт системи пожежної сигналізації.

Зараз ви читаєте новину «Литвин із "копійчаною" орендою і Богатирьова з палацом. Показали сусідів Зеленського у Конча-Заспі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути