пʼятниця, 30 липня 2021 10:35

ЗМІ назвали заступників Монастирського

ЗМІ назвали заступників Монастирського
Дениса Монастирського призначили міністром два тижні тому. Фото: Микола Анацький, mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський веде з собою трьох нових заступників. Про це пише ZN.UA

Кабінет міністрів 29 липня отримав подання про призначення трьох нових заступників міністра. Це Богдан Драп'ятий, Ігор Бонадренко і Мері Акопян.

Богдан Драп'ятий очолює секретаріат Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. З ним Монастирський працював у комітеті.

Драп'ятий став керівником секретаріату за часів головування в цьому Комітеті Андрія Кожем'якіна. До апарату ВР потрапив помічником до Віктора Шемчука, який у 2007 певний час був постійним представником президента в АР Крим.

Своєю чергою помічником Шемчука під час його роботи постпредом був Євген Драп'ятий – батько нинішнього голови секретаріату правового комітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепер в МВС буде чотири міністри. Один із них – Татаров

Ігор Бондаренко є директором Департаменту інформатизації МВС, а Мері Акопян очолює Департамент міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МВС.

Судячи з теперішнього напрямку роботи, Акопян буде заступницею міністра з питань європейської інтеграції. Вона на цій посаді логічно замінить Тетяну Ковальчук, яка в ексмінісітра Арсена Авакова відповідала за міжнародку.

Своєю чергою Бондаренко може стати заступником міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

На посаді залишається Антон Геращенко, який був заступником міністра Авакова.

Монастирський запропонував президенту Володимиру Зеленському залишити Геращенка на посаді заступника, і дуже просив погодити кандидатуру (президент погоджує усіх заступників). Але ця ініціатива не викликала в президента захоплення, тож цілком імовірно, що Геращенко залишиться як радник, якщо захоче.

Верховна Рада призначила Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ 16 червня.

Раніше парламент звільнив з цієї посади Арсена Авакова.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ назвали заступників Монастирського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути