понеділок, 24 грудня 2012 20:53

Живого Чорновола Кучма остерігався б, навіть перемігши на виборах – Тарас Чорновіл

Живого Чорновола Кучма остерігався б, навіть перемігши на виборах – Тарас Чорновіл
Фото: mair.in.ua

Міліція має дати оцінку ролі Віктора Ющенка у справі про загибель Вячеслава Чорновола.

Таку думку в ефірі 5 каналу висловив син голови Народного Руху України Тарас Чорновіл. Нагадаємо, сьогодні б В'ячеславу Чорноволу виповнилося 75 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ставку робили на Кличка, але він "здувся" - Чорновіл

"Його не збиралися вбити політично, ніхто не збирався вбивати фізично. Хотіли розколоти Рух. Коли він фактично подолав розкол, він виходив на президентські вибори з абсолютно іншим рівнем можливостей. Виходив як переможець, людина в динаміці, яка має особисті мотиви пройти і перемогти. Результати виборів були абсолютно неоднозначні. Тому можливість перемогти і змінити країну була колосальна. Не говорячи про те, що навіть якби не відбулась перемога, то Кучмі живого Чорновола доводилось би дуже остерігатися. І дуже обережно себе поводити, не переходячи грані", - вважає політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорновіл: Рада перетворилася на маріонетку

Також Чорновіл впевнений, що Леонід Кучма не давав прямої вказівки вбити його батька.

"Кучма сказав, своїм приближеним таку фразу: зробіть, щоб Чорновіл мені не заважав. Рішення переходити від політичного знищення до фізичного приймалося в так званому Фонді "Соціального захисту". Яка роль Ющенка і Волкова, які фактично очолювали його, повинна дати міліція. Але саме в стінах цього фонду приймалось рішення про вбивство", - впевнений він.

Також Чорновіл зазначив, що багато разів звертався до прокуратури з вимогою допитати свідків у справі про загибель свого батька. Зокрема, причетного на його думку до вбивства Олексія Пукача. Однак, поки що ніякого прогресу немає .

 

Зараз ви читаєте новину «Живого Чорновола Кучма остерігався б, навіть перемігши на виборах – Тарас Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути