середа, 29 травня 2013 15:53

Журналісти зняли намет під МВС, пообіцявши продовжити акцію в іншому місці

Журналісти зняли намет під МВС, пообіцявши продовжити акцію в іншому місці
Журналісти хочуть перенести намет у те місце, де насправді приймаються рішення. Фото: radiosvoboda.org

Журналісти з руху "Стоп цензурі!" зняли намет біля Міністерства внутрішніх справ України й пообіцяли продовжити акцію там, де насправді приймаються рішення.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Минуло вже 10 днів із дня нападу на журналістів, однак міністр Захарченко та його підлеглі зробили недостатньо для розслідування побиття журналістів. Він також не знайшов часу і сміливості публічно зустрітися з журналістами. МВС не надало інформації про те, скільки триватиме розслідування щодо міліціонерів, на очах яких побили представників ЗМІ. Ми думаємо, що рішення щодо цієї справи, ефективного розслідування, приймаються не тут, не на Богомольця, 10, тому знімаємо намет. Переставимо його в інше місце, подумаємо, де у нашій країні приймаються рішення щодо захисту свободи громадян, щодо захисту свободи слова, почитаємо ще раз Конституцію. Тоді вирішимо, де його встановлювати", - сказала учасник руху "Стоп цензурі!" Наталка Соколенко.

Також вона наголосила, що встановлення намету біля будівлі МВС цілком законне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти провели другу ніч під МВС

Соколенко нагадала вимоги руху: ефективне розслідування побиття та перешкоджання професійній діяльності журналістів, проведення та оприлюднення службової перевірки щодо працівників МВС, публічне оприлюднення інформації щодо супроводу БРДМ автівками ДАІ, а також щотижневого публічного звіту про хід розслідувань.

До цих вимог додалися нові.

"Ми вимагаємо публічної реакції від президента. Негайного скликання міжвідомчої робочої групи при президентові з питань свободи слова, присутності на цьому засіданні міністра внутрішніх справ і генерального прокурора Віктора Пшонки. Ми гарантуємо, що поки наші вимоги не будуть виконані, продовжуватимемо акції протесту з наметами та іншими предметами, які привертають увагу громадян України, а також реації українських та міжнародних спільнот. Ми не дозволимо принижувати гідність журналіста і гідність людини", - наголосила Соколенко.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти зняли намет під МВС, пообіцявши продовжити акцію в іншому місці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути