четвер, 13 червня 2019 13:50

Зеленському та Вакарчуку світить коаліція, а "ветеранам" Ради - політичний цвинтар

Партії Володимира Зеленського і Святослава Вакарчука можуть створити коаліцію у наступному парламенті. Принаймні, є очікування.

Про це Gazeta.ua сказав політичний оглядач Леонід Швець.

Автор: ofr.fm
  Залишається інтригою, чи набере "ЄС" більше за "Голос", каже Леонід Швець.
Залишається інтригою, чи набере "ЄС" більше за "Голос", каже Леонід Швець.

"Зараз вся увага прикута до списків "Слуги народу" і "Голосу". Це найбільш цікаві проекти. Хтось вже очікує, що вони утворять коаліцію. Можливо. Більшість людей із цих політсил — друзі та колеги.

Обидві партії шукають нові обличчя, власне, нове покоління. Хтось, може, потім продовжить кар'єру у виконавчих органах. До того ж ці 2 партії дійсно дослухаються до критики. Кілька людей вже пішли зі списків. Це дуже добре і щось новеньке в нашій практиці. І те, що вони відкрили по сотні, це теж дуже позитивно.

Дещо "підчистили" свій список "Європейська солідарність" Порошенка. Зовсім одіозні люди не потрапили туди. Можливо, вони підуть за округами незалежними, такий собі трюк.

Очікували, що буде щось цікаве у списках Смешка. Виявилося, що цікавими є лише кілька імен. Меджліс своїх представників пустив кількома списками, щоб до парламенту зайти за максимумом. Але Чубарова, який йде з "Силою і Честь", у наступному парламенті можемо не побачити.

Не зрозуміло, чому Тимошенко пішла з Наливайченком і Тарутою. Що вони їй додадуть? Це її відповідальність — якщо вона готова втрачати бали. Такий собі неформальний блок ветеранів кучмівської шинелі. Найстарезні обличчя у списку "Опозиційної платформи - За життя", ті навіть не намагалися щось оновити. Ну окей, чим гірше для них, тим краще для українського суспільства.

"Народного фронту" не існує як політсили. У Гройсмана шансів - нуль

Залишається інтригою, чи набере "ЄС" більше за "Голос". У партії Вакарчука зараз добра динаміка. Багато колишніх прихильників Петра Олексійовича будуть голосувати за Славка.

"Народного фронту" не існує як політичної сили. Навіть Парубій пішов до Порошенка. А хтось пішов до Гройсмана, у того шансів — нуль.

"Самопомочі" у наступному парламенті не буде. Її найяскравіші представники пішли іншими щляхами. Хтось по мажоритарці від "Голосу", хтось - списком Смешка.

"Радикалів" теж не буде.

"Опоблок" буде в іншому вигляді. Буде "Опозиційна платформа" Львочкіна-Медведчука. За 10% вони перевалять. Проект мерів, Вілкула і Мураєва, швидше за все, не пройде.

Хоча по мажоритарці можуть за рахунок адміністративного ресурсу в Одесі та Харкові. Якусь групку, можливо, і сколотять, або віллються до медведчуківців.

У "Батьківщини" динаміка втрачається. Якщо Конституційний суд ухвалить рішення і "відсуне" вибори, партія Тимошенко ледве-ледве перетне планку 5%. Поки що Юлія йде на хвилі президентських виборів. Коли вона довгий час сприймалася, як головний конкурент Порошенка. Єдина, хто вела себе як наступний президент. Оскільки вона вже не альтернатива Петру Олексійовичу, частина прихильників відпадуть від неї", - каже Леонід Швець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 39 днів до виборів: якою буде наступна Верховна Рада

21 травня президент Володимир Зеленський опублікував указ про розпуск парламенту. Позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня.

Народних депутатів обиратимуть за змішаною системою — 225 за списками, іншу половину у мажоритарних округах, за виключенням округів в окупованих Росією районах Донецької та Луганської областей та Криму.

Зараз ви читаєте новину «Зеленському та Вакарчуку світить коаліція, а "ветеранам" Ради - політичний цвинтар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути