середа, 28 серпня 2019 19:48

Зеленському нагадали про долю Януковича

Зеленському нагадали про долю Януковича
Перші 100 днів для президента Зеленського були вкрай успішними, каже експерт.

Президент Володимир Зеленський має пам'ятати, що абсолютна влада несе ризики і спокуси. Що показав приклад Віктора Януковича.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Для Зеленського цей період був вкрай успішним. Зі "слуги народу" він перетворився на господаря країни. Абсолютна перемога на парламентських виборах дала йому можливість контролювати Верховну Раду і наступний склад уряду. З попередників такого ні в кого не було.

Спектаклі з вихованням чиновників перед камерами дали результат для його партії на виборах. З іншого боку, він хотів показати чиновникам, що не маріонетка, а головний начальник.

Зеленський зберігає прозахідний курс. Будує модель ліберальної демократії. Реформи триватимуть. Але з іншою стилістикою. Темпи можуть стати швидші.

Реформи триватимуть. Темпи можуть стати швидші

Водночас вже проявляються проблеми. Перша — немає системної кадрової політики. Керується "довіряю, не довіряю", рекомендаціями знайомих. Такий психологічний комплекс був у Порошенка. Спільна гра у КВК — це не привід призначати на високу посаду. Також були сумнівні призначення. Наприклад - голови Луганської облдержадміністрації (5 липня ним став колишній "регіонал" Віталій Комарницький. - Gazeta.ua).

Друга проблема — узгодження рішень всередині команди. Поки це не дуже помітно. Прикладом став законопроект про люстрацію чиновників часів правління Порошенка. Що викликало масу критики. Абсолютна влада спокушає і створює ризики. На цьому погорів Янукович. І про це треба пам'ятати Зеленському.

Протягом року президент має дати потужний імпульс для подальшого розвитку країни. Мінімум — зберегти стабільність", - каже Володимир Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилося фото більшості в Раді

27 серпня минуло 100 днів роботи президента Володимира Зеленського. Він склав присягу 20 травня.

У другому турі 21 квітня за нього проголосували 73,22% виборців.

Зараз ви читаєте новину «Зеленському нагадали про долю Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути