четвер, 08 липня 2021 00:04

Зеленський заявив, що Україна - найшвидша за реформами у Європі

Зеленський заявив, що Україна - найшвидша за реформами у Європі
Зеленський розповів про українські реформи. Фото: Укрінформ

Україна швидша за всіх за реформами у Європі.

Набуття Україною повноправного членства в Європейському Союзі й НАТО - це насамперед геополітичне рішення й тільки потім питання реформ, сказав президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з лідером Литви Гітанасом Науседою, повідомляє пресслужба глави держави.

"Часто членство України в ЄС, в Альянсі пов'язують із тими чи іншими реформами. Реформи дійсно важливі. Багато європейських країн реформувалися раніше за Україну. Але якщо ми говоримо відверто про терміни, про ситуацію, про війну, про те, у якій ситуації Україна проводить реформи, - вважаю, що ми найшвидші сьогодні в Європі", - сказав Зеленський, зазначивши, що жодній країні він не побажав би опинитися у таких обставинах.

"Ми швидкі, мінімально бюрократичні, розуміємо ціну часу. Тому що час у нас вимірюється людськими життями. Отже, думаю, що ми сьогодні проводимо реформ більше, ніж більшість країн", - додав Зеленський.

Президент України також зазначив, що всі реформи впроваджуються у такому темпі не тому, що це потрібно ЄС або іншій організації, а тому, що це необхідно Україні.

"Не реформуючи Україну, ми не зможемо бути сильними й міцними", - підкреслив він.

Попри необхідність захищатися від агресії та витрачати великі кошти на обороноздатність армії, Україна знаходить сили на реформи й реалізацію великих інфраструктурних проєктів, зокрема на будівництво доріг і мостів.

"Тому я вважаю, що питання ЄС і НАТО все ж частково пов'язано з реформами. Але загалом це питання політичне", - сказав президент.

Найголовніше - щоб український народ не втратив віру в те, що Євросоюз дійсно бачить Україну рівноправним членом. Українці обстоюють ті ж принципи, що і європейці. І заплатили високу ціну за те, щоб бути повноправними членами ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Люблінський трикутник" підтримав членство України в ЄС і НАТО

Держсекретар США Ентоні Блінкен виділив п'ять кроків, які, на думку США, збережуть прогрес у реформах України. Це важливо для зростання добробуту українців, для більшої впевненості іноземних інвесторів і кращої обороноздатності України.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський заявив, що Україна - найшвидша за реформами у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути