Ексклюзиви
середа, 07 липня 2021 12:10

"Люблінський трикутник" підтримав членство України в ЄС і НАТО

"Люблінський трикутник" підтримав членство України в ЄС і НАТО
Польща та Литва підтримують Кримську платформу та засуджують російську агресію проти України. Фото: facebook.com/dmytro.kuleba

Країни "люблінського трикутника" підписали три спільні документи. Зокрема, щодо підтримки членства України в НАТО та ЄС.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час прямої трансляції з Вільнюса, де 7-8 липня відбудеться четверта міжнародна Конференція з питань реформ в Україні. Учора ввечері та сьогодні зранку він зустрічався зі своїми колегами з Литви та Польщі - Ґабріеліусом Ландсберґісом і Збіґневом Рау.

"Перший документ – це декларація про спільну історичну спадщину та спільні цінності. У цьому документі ми констатуємо те, що об'єднує наші країни не лише в минулому, а й в майбутньому. У майбутньому це, безумовно, єдина Європа. І Литва, і Польща в цій декларації підтверджують, що докладатимуть усіх зусиль, аби Україна стала членом НАТО та ЄС, підтримують Кримську платформу і засуджують російську агресію проти нашої держави", - зазначив Кулеба.

Голови зовнішньополітичних відомств обговорили також "Північний потік-2", євроатлантичну інтеграцію України, а також ситуацію в Білорусі.

Другий документ, який підписали міністри, - дорожня карта розвитку "люблінського трикутника", до якої входять різні питання від економіки та молодіжних обмінів до протидії гібридним загрозам. Кулеба наголосив, що "трикутник" - альтернатива "рускому міру" в цій частині Європи. Міністри сподіваються, що згодом до них приєднається й Білорусь.

"Третій документ – це план заходів з протидії російській дезінформації. Три наші країни об'єднають зусилля не лише, щоб спільно боротися проти дезінформації, але і щоб запозичувати досвід один одного", - сказав очільник МЗС.

Міністри домовилися розробити спільну доповідь щодо протидії дезінформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський поїде у Литву

"Люблінський трикутник" - тристороння платформа для політичного, економічного, культурного й соціального співробітництва між Литвою, Польщею та Україною. Його заснували 28 липня 2020-го в Любліні Дмитро Кулеба, Яцек Чапутович і Лінас Лінкявічюс. Мета - підтримка інтеграції України в ЄС.

Зараз ви читаєте новину «"Люблінський трикутник" підтримав членство України в ЄС і НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути