неділя, 16 жовтня 2022 22:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський закликав захоплювати в полон якомога більше росіян

Зеленський закликав захоплювати в полон якомога більше росіян
Зеленський подякував ЗСУ за поповнення "обмінного фонду" та закликав брати більше полонених. Фото: president.gov.ua

Російські окупанти викрали безліч цивільних українців, а також в руках ворога знаходяться наші військовополонені солдати. Тому потрібно брати в полон якомога більше росіян, щоб була можливість обміняти на них українців.

У зверненні за підсумками 16 жовтня президент України Володимир Зеленський подякував двом підрозділам, які суттєво збільшили обмінний фонд України, повідомляє Gazeta.ua.

"Я дякую 54-му окремому розвідувальному батальйону імені Михайла Тиші, 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді й 92-й окремій механізованій бригаді, які під час наступальних дій суттєво збільшили нашу можливість повертати українців додому" - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізовані росіяни убили командира, який не давав їм здатися в полон – ЗМІ

Зеленський також запевнив, що Україна пам'ятає по всіх своїх громадян, яких окупанти утримують в катівнях. Україна постарається повернути всіх додому. Саме для цього потрібна велика кількість полонених росіян, щоб було на кого міняти громадян України.

Збройні Сили України продовжують поповнювати обмінний фонд полоненими російськими військовими. Нещодавно українські захисники взяли в полон ще сім окупантів, які воювали в Сирії. Можливо, що в майбутньому їх обміняють на українців.

Перші мобілізовані росіяни почали здаватися в полон за допомогою проекту "Хочу жити". Можливістю скористався 26-річний Михайло Куликов з Орська.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський закликав захоплювати в полон якомога більше росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути