субота, 15 жовтня 2022 11:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Воювали у Сирії: ЗСУ поповнили обмінний фонд черговими окупантами

Воювали у Сирії: ЗСУ поповнили обмінний фонд черговими окупантами
ЗСУ взяли в полон росіян, які воювали в Сирії. Фото: ілюстративне, lb.ua

Збройні сили України продовжують поповнювати обмінний фонд полоненими російськими військовими.

Українські захисники взяли в полон ще сім окупантів, які воювали в Сирії. Відповідне відео головнокомандувач Збройними силами України Валерій Залужний опублікував у Facebook 15 жовтня.

"Відстань між позиціями у нас 100−200 метрів. Між самими позиціями є ярок – "мертва зона". Вони зі своїх позицій сповзли в ярок і зробили ривок, заскочили в наші траншеї. Скільки точно там противника загинуло, я вам не скажу. Знаю, що семеро осіб нам вдалося взяти в полон", – розповів командир батальйону 24-ї окремої механізованої бригади "Ірис".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тішилася, що їде вбивати українців ‒ ЗСУ взяли в полон 40-річну росіянку

За його словами, російські військові стверджували, що вони нічого не знають, що їх прийшли і "взяли вчителі", що вони мобілізовані.

"А виявилося, що один з них є майором, ще один прапорщик, три чи чотири сержанти, решта солдати. Потім з'ясувалося, що вони "проходили службу", вірніше здійснювали свої терористичні акти у Сирії", – додав військовий.

Перші мобілізовані росіяни почали здаватися в полон за допомогою проєкту "Хочу жити". Можливістю скористався 26-річний Михайло Куликов з Орська.

Його відправили на фронт в Україну через п'ять днів після отримання повістки. Ще перебуваючи в РФ він зателефонував на гарячу лінію проєкту "Хочу жити". Йому пояснили, як правильно й безпечно здатися в полон воїнам ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Воювали у Сирії: ЗСУ поповнили обмінний фонд черговими окупантами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути