пʼятниця, 15 квітня 2022 10:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський відреагував на погрози Росії про повторну атаку Києва

Зеленський відреагував на погрози Росії про повторну атаку Києва
Росія постійно влаштовує інформаційні провокації. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський відреагував на погрози міністерства оборони Російської Федерації, яке днями заявило про можливі обстріли Києва.

Україна серйозно ставиться до всіх загроз, оскільки вони пов'язані з можливою загибеллю людей, заявив президент у інтерв'ю BBC.

"Водночас ми не боїмося жодної з погроз Росії. Ми повинні відповідати на всі загрозливі нам кроки РФ. Із 2014 року вони багато разів окупували наші території, окупували Крим, і скрізь вони кажуть, що це їхня територія. Кажуть, що якщо щось буде проти Криму, то вони відповідатимуть ракетними ударами. І в мене дуже багато питань. Коли почалися ракетні удари з території Білорусі російських військ 24 лютого, що це було? Що вони захищали? Я не зовсім розумію. Росія дуже часто плутається у своїх свідченнях", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повторна атака Києва: Арестович пригрозив РФ відповіддю на удари по столиці

Зеленський нагадав про вибухи в окупованому Донецьку, які там влаштовувала Росія, звинувачуючи Україну.

"Як і зараз, у нас немає доступу в деякі наші міста на півдні України. Мелітополь, Бердянськ, Маріуполь, весь блок в напрямку Запоріжжя - окуповані міста. І там відбуваються вибухи, і людям, які там перебувають, нашим українцям, росіяни розповідають (бо відключене телебачення, немає мобільного зв'язку), вони розповідають, що ми проводимо бомбардування Маріуполя", - говорить президент.

Росія постійно влаштовує інформаційні провокації. Зокрема, російські солдати збирають жителів окупованих міст і говорять їм про "українські обстріли".

Міністерство оборони Росії погрожує відповісти на "удари по російській території". Москва заявила, що атакує військові об'єкти України, зокрема, й розташовані у столиці.

У Пентагоні також заявили, що Києву та іншим українським містам загрожують ракетні обстріли з боку Росії.

Водночас не лише столиця, а й інші міста України досі перебувають під небезпекою повітряних ударів. Відведення російських військ від Києва та Чернігова серйозно не змінило ситуацію.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відреагував на погрози Росії про повторну атаку Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути