середа, 27 жовтня 2021 13:38

Зеленський відповів на петицію про заборону гастролей артистів з РФ

Зеленський відповів на петицію про заборону гастролей артистів з РФ
Зеленський доручив Шмигалю, Данілову та Баканову поміркувати над посиленням відповідальності за порушення законодавства про гастролі російських артистів. Фото: instagram.com/zelenskiy_official

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію продюсера й телеведучого Ігоря Кондратюка з вимогою повністю заборонити артистам із Росії виступати в Україні до деокупації Криму й повернення під контроль Києва східних кордонів.

Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, складає Міністерство культури на підставі звернень Ради національної безпеки й оборони, Служби безпеки України й Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, ідеться на сайті президента.

"Надсилаю петицію прем'єр-міністрові Денису Шмигалю, секретарю РНБО Олексію Данілову й голові СБУ Івану Баканову. Прохання опрацювати пропозиції, проаналізувати стан дотримання вимог відповідного законодавства, зокрема закону "Про гастрольні заходи" в частині проведення гастролей, учасниками яких є громадяни держави-агресора, опрацювати питання вдосконалення системи їхньої організації та проведення, посилення відповідальності за порушення вимог закону", - відповів Зеленський 27 жовтня.

Закон про гастрольні заходи обмежує виступи артистів, внесених до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці. А закон про телебачення і радіомовлення забороняє розповсюджувати програми й передачі за їхньої участі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петиція про заборону артистам з РФ виступати набрала 25 тис. голосів

Кондратюк у вересні створив петицію з вимогою заборонити виступи російських зірок в Україні. Він вимагає заборонити концертну діяльність артистів із країни-агресора до "повернення Криму до складу України й відновлення контролю держави над своїми східними кордонами".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відповів на петицію про заборону гастролей артистів з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути