Ексклюзиви
понеділок, 11 жовтня 2021 10:01

Петиція про заборону артистам із РФ виступати набрала 25 тис. голосів

Петиція про заборону артистам із РФ виступати набрала 25 тис. голосів
На петицію тепер зобов'язаний відреагувати Зеленський. Фото: Pexels

Петиція з вимогою повністю заборонити артистам з Росії виступати до деокупації Криму та повернення під контроль Києва східних кордонів набрала 25 тис. голосів

Тепер на петицію має відреагувати президент України Володимир Зеленський.

Петицію створив телеведучий Ігор Кондратюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кондратюк збирає підписи за заборону російським артистам виступати

"Оскільки представники агресора, які промовчали й тим самим підтримали окупацію Криму та розв'язання Росією, їхньою батьківщиною, війни на східному Донбасі, своїм мовчанням теж несуть відповідальність за агресивні дії Росії. Винятки для заборони допускаю лише для тих російських представників культури, хто публічно виступив проти російської агресії: письменник Віктор Шендерович, акторка Лія Ахеджакова, музикант Андрій Макаревич та інші. Це неприродньо, коли артист виступає і для росіян-окупантів, і для окупованих ними українців", – написав Кондратюк.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

З початку російської агресії на Донбасі під час боїв загинули 2694 українських військовослужбовців, зазнали поранень 10 237, повідомляли Збройні сили України в травні.

Зараз ви читаєте новину «Петиція про заборону артистам із РФ виступати набрала 25 тис. голосів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі