пʼятниця, 27 січня 2023 14:03

Зеленський у Бабиному Яру вшанував пам'ять жертв Голокосту
3

Президент Володимир Зеленський узяв участь у церемонії вшанування пам'яті жертв Голокосту
Фото: president.gov.ua
Президент Володимир Зеленський узяв участь у церемонії вшанування пам'яті жертв Голокосту
Президент Володимир Зеленський узяв участь у церемонії вшанування пам'яті жертв Голокосту

Президент Володимир Зеленський вшанував пам'ять жертв Голокосту.

Він встановив лампадку біля меморіального знака "Менора" на території Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр", йдеться в повідомленні Офіса президента.

"Сьогодні, як і завжди, Україна вшановує памʼять мільйонів жертв Голокосту. Ми знаємо й памʼятаємо, що байдужість убиває разом із ненавистю. Байдужість і ненависть завжди тільки вдвох здатні творити зло", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський звернувся до нації у День пам'яті жертв Голокосту

Президент наголосив, що кожен, хто цінує життя, має проявляти рішучість, коли треба рятувати тих, кого прагне знищити ненависть.

"Сьогодні ми повторюємо ще вагоміше, ніж раніше: ніколи знову – ненависті; ніколи знову – байдужості. Що більше народів світу подолають байдужість, то менше простору у світі залишиться для ненависті", – зазначив він.

У церемонії також взяли участь керівник ОП Андрій Єрмак, представники дипломатичного корпусу європейських країн, США й Канади.

Голокост (1933–1945) був систематичним, спонсорованим державою переслідуванням і вбивством 6 млн європейських євреїв режимом нацистської Німеччини та його союзників і колабораціоністів. Тільки у концтаборі Аушвіц-Біркенау неподалік Освенціма протягом 1940-1945 років були вбиті понад 1,3 млн осіб, здебільшого євреїв.

27 січня у світі відзначають Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року. Саме в цей день 1945-го був звільнений нацистський концентраційний табір Аушвіц.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський у Бабиному Яру вшанував пам'ять жертв Голокосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути