Ексклюзиви
середа, 09 жовтня 2019 16:07

Зеленський спілкуватиметься з журналістами на фудкорті

Зеленський спілкуватиметься з журналістами на фудкорті
Президент у неформальній обстановці відповідатиме журналістам. Фото: kyivfood.market

Президент Володимир Зеленський анонсував так званий прес-марафон для журналістів. Його запланували на 10 жовтня у новому фудмаркеті Kyiv Food Market у центрі Києва.

"О 10:00 розпочнеться прес-марафон. Глава держави відповідатиме на запитання журналістів протягом усього дня", - повідомляє Офіс президента у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба тебе штовхнути": "слуга народу" невдало пожартував над журналістом, якому перешкоджала в роботі Мендель

Представники медіа ставитимуть запитання главі держави групами по 7-10 осіб. Групи змінюватимуть одна одну щопівгодини. Формуватимуться вони за списком акредитації.

Кожне медіа отримає у відповідь на свій лист підтвердження зі вказаним часом для зустрічі з президентом. Також представники ЗМІ матимуть змогу працювати у прес-центрі, організованому на території Kyiv Food Market, де здійснюватиметься пряма трансляція інтерв'ю.

Крім того, розповідають в ОП, марафон транслюватиметься онлайн у соцмережах на офіційних акаунтах Офісу президента.

26 вересня журналіст видання "Схеми" Сергій Андрушко намагався напряму поставити запитання президенту Володимиру Зеленському та керівнику ОП Андрію Богдану. Речниця Зеленського та охорона президента не пропускала його.

Мендель пізніше пояснила, що "зупиняла" журналіста "Схем" Сергія Андрушка, бо той "втручався в особистий простір" першої особи держави.
Редакція програми "Схеми: корупція в деталях" оприлюднила повне відео спілкування Андрушка з Мендель.

Також опублікували відео, як 13 вересня Мендель відтягнула іншого журналіста Крістофера Міллера від Зеленського, не давши йому поставити запитання.

28 вересня вибачитися за некоректну поведінку з боку Офісу президента та Мендель закликала Національна спілка журналістів.

30 вересня медіарух "Медіа за усвідомлений вибір" закликав Зеленського публічно відреагувати на "загрозливе" перешкоджання роботі журналістів з боку його речниці.

Спільнота незалежних журналістів "Ініціатива 34" вимагає звільнення речниці президента Юлії Мендель за непрофесійну поведінку щодо журналістів.

У заяві, оприлюдненій на "Детектор Медіа", нагадали, що "відкрите спілкування із журналістами - це не лише ознака демократичності влади, а й її обов'язок".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський спілкуватиметься з журналістами на фудкорті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути