Ексклюзиви
четвер, 27 жовтня 2022 17:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський сказав, що думає про Берлусконі

Зеленський сказав, що думає про Берлусконі
Колишній прем'єр Італії Сільвіо Берлусконі очолює партію "Forza Italia". Фото: East News

Президент України Володимир Зеленський прокоментував заяви колишнього прем'єр-міністра Італії і лідера партії "Forza Italia" ("Вперед, Італіє". Gazeta.ua) Сільвіо Берлусконі.

Раніше видання LaPresse опублікувало аудіозапис, де Берлусконі каже своїм однопартійцям, що Зеленський хотів "влаштувати атаки" на тимчасово окуповані території Донецької і Луганської областей. А президент країни-агресорки РФ Володимир Путін, зі слів Берлусконі, "виступав проти будь-якої ініціативи, чинив опір і зазнавав сильного тиску з усієї Росії", що й спонукало його "вигадати" повномасштабне вторгнення в Україну. Про Берлусконі Зеленський сказав в інтерв'ю італійському виданню Corriere della Sera.

Берлусконі використовує ті самі слова і наративи, що і Путін, сказав президент України.

"Я не бачив його власну думку, розумієте? Або думку суспільства, яке підтримує його позицію. Я побачив думку Путіна, йому просто дали певні слова, я думаю, що це не його особиста думка. Якби це були його слова, я б злякався", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленському привезли "сигнал" від Путіна

Партію Берлусконі на парламентських виборах підтримали близько 8%, нагадав Зеленський.

"Тут не потрібна моя реакція, достатньо реакції італійців, підтримка невелика. Він використав моє прізвище, бо без згадки про мене та Україну, отримав би напевно ще менше відсотків. Мені здається, що небагато людей пам'ятають його. Йому майже 90 років, я бажаю йому здоров'я", – заявив президент.

26 вересня правоцентристська коаліція "Братів Італії", "Ліги" і "Вперед, Італіє" перемогла на виборах до верхньої палати парламенту. Отримала 44 % голосів.

22 жовтня лідерка "Брати Італії" Джорджа Мелоні склала присягу прем'єр-міністра. Мелоні стала першою в історії Італії жінкою, яка очолила уряд.

Мелоні заявила про підтримку України. Її союзники з коаліції Сільвіо Берлусконі і Маттео Сальвіні є проросійськими через давні зв'язки з Путіним.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський сказав, що думає про Берлусконі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути