середа, 26 жовтня 2022 20:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленському привезли "сигнал" від Путіна

Зеленському привезли "сигнал" від Путіна
Президент України Володимир Зеленський сказав про сплановану риторику Росії. Фото: president.gov.ua

Президент Гвінеї-Бісау Умару Сісоку Ембало передав президенту України Володимиру Зеленському сигнал, що Російська Федерація хоче "налаштувати мости і діалог".

Зеленський сказав, що це риторика для російської аудиторії і тих держав, які ще не ізолювалися від Росії. Про це заявив на пресконференції з президентом африканської країни.

"Він сказав, що Росія хоче налаштувати мости та діалог. Я розповів президентові Гвінеї-Бісау, що ми маємо. Це дуже важливо. Я сказав, що мости між тими чи іншими державами… треба ж, щоб інфраструктуру не підривали. Тоді про щось у майбутньому можна буде говорити. І з ким говорити", – заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Все набагато жахливіше" – Штайнмаєр прозрів від російської агресії в Україні

Щоб говорити про якийсь діалог, потрібно, щоб одна держава поважала іншу, сказав президент. Починати треба з поваги до територіальної цілісності, суверенітету і кордонів.

Зеленський назвав бажання президента РФ Володимира Путіна розпочати з Україною розмову не більш ніж спланованою риторикою. І що ця спланована риторика – на внутрішню аудиторію Путіна.

Російська армія посипалася в Україні. Москва заговорила про переговори, щоб зупинити процес звільнення територій, заявляв раніше Володимир Зеленський.

Якщо переговори будуть, то з іншим президентом РФ, а не з Путіним, сказав.

Цього тижня ЗМІ повідомили, що президент Франції Еммануель Макрон попросив Папу Римського Франциска поговорити з президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом і Путіним, щоб "сприяти мирному процесу" в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Зеленському привезли "сигнал" від Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути