четвер, 20 червня 2019 17:59

Зеленський скасував указ Ющенка

Зеленський скасував указ Ющенка
Зеленський скасував указ Ющенка про використання світлових і звукових спецсигналів Фото: Віталій Носач

Президент Володимир Зеленський скасував указ №567 від 2005 року про використання світлових і звукових спецсигналів і номерних знаків на службових машинах.

Новий указ №416/2019 від 20 червня оприлюднили на сайті глави держави. Проте він не скасовує "маячки" на спецавтомобілях.

Таким чином, набуває чинності постанова Кабміну №176 від 22 березня 2017 року. Вона зобов'язує використовувати "маячки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський ліквідував Адміністрацію президента і скоротив чиновників

Текст постанови є практично аналогічним указу №567 2005-го. Додатково до постанови прописали, що "маячки" можна встановити за наявності дозволу, виданого уповноваженим органом МВС із дотриманням установлених вимог.

Також до документу додали нові відомства, які з'явилися після 2005-го. Так, сині "маячки" також можуть встановлювати Державне бюро розслідувань, НАБУ і патрульна поліція.

"Транспортні засоби, які використовуються для пересування осіб, щодо яких здійснюється державна охорона і на які можуть бути встановлені спеціальні звукові та світлові сигнальні пристрої, визначає Управління державної охорони", - йдеться у постанові.

11 червня Володимир Зеленський скасував 2 укази Петра Порошенка про призначення членів Вищої ради правосуддя. Останній видав їх після своєї поразки на президентських виборах.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський скасував указ Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути