пʼятниця, 12 березня 2021 17:04

Зеленський зробив інформаційний удар по кількох персонах

Зеленський зробив інформаційний удар по кількох персонах
Не зрозуміло, Зеленський насправді такий сміливий чи це черговий перерозподіл впливу, каже публіцист. Фото: Getty Images

Президент Володимир Зеленський зробив каскадний інформаційний удар по низці персон, зокрема олігархах. Про це Gazeta.ua сказав публіцист Сергій Руденко.

"Після того, як Офіс генерального прокурора розпочав кримінальне провадження щодо Януковича за підписання Харківських угод, стало зрозумілим, що наступний буде крок щодо депутатів, які голосували за ратифікацію цих угод.

Але згідно з Конституцією, народні депутати, які голосують у сесійній залі, не несуть кримінальну відповідальность за голосування.

Очевидно, Зеленський і Данілов хотіли передати "привіт" Ахметову, Коломойському - оскільки Палиця -, Андрію Деркачу з його сватом Володимиром Литвином. Серед тих, хто голосував, - теперішній суддя Конституційного суду Сергій Головатий, який, певно, претендує на посаду голови КСУ", - каже експерт.

Те, що було доручено СБУ, зовсім не означає, що Ахметова, Литвина чи Деркача, Палицю чи Богословську, Хомутинніка і решту притягнуть до відповідальності, вважає публіцист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський має вийти із зони комфорту. Інакше завершить, як Ющенко

"Ідеться про інформаційну війну. Оскільки Литвин бореться за посаду ректора Київського національного університету. Звичайно, як може боротися за посаду ректора головного університету країни людина, яка була пособником Януковича. Чи як може головою Конституційного суду стати людина, яка також голосувала за ратифікацію.

Як може Ігор Палиця розбудовувати партію "За майбутнє", коли він тягнув Україну в минуле. Відбувся каскадний інформаційний удар по кількох персонах", - говорить експерт.

Зеленський намагається перетворити РНБО в дубину, яку всі боятимуться, каже Сергій Руденко.

"Щось подібне було за Кучми, коли секретарем РНБО був Горбулін. Тоді Радбез був одним із центрів ухвалення стратегічно важливих планів. Подібну силу РНБО намагався показати секретар Євген Марчук. А далі до Турчинова орган був у сплячому режимі.

Зеленський злизав у Саакашвілі формулу, коли в Грузії в певний день о певній годині люди чекали арештів, санкцій. Тепер в Україні всі чекають п'ятниці.

Президент Зеленський виглядає непрогнозованим. Ні для партнерів, ні для ворогів. Яка мотивація? По трьох телеканалах зрозуміло - хайпонув. Закрили телеканали, слава Богу, Зеленський отримав додаткові бали. Щодо санкцій проти Медведчука, якщо в них є дані, могли б затримати його дружину Оксану Марченко без будь-якого подання генпрокурора. Нічого цього не відбувається.

Не зрозуміло, Зеленський насправді такий сміливий чи це черговий перерозподіл впливу. З одного боку він начебто грає проти проросійських сил, медіа. З іншого - є справи Антоненка, Стерненка", - зауважив публіцист.

"Головне питання вчора на РНБО - стратегія деокупації Криму. Цю тему Данілов майже не коментував. Її поки що не оприлюднили", - каже Сергій Руденко.

Рада національної безпеки й оборони доручила СБУ перевірити на предмет державної зради ратифікацію 236 народними депутатами Харківських угод 2010 року.

СБУ разом з податковою службою провели масштабні обшуки мережі заправок Glusco, яку пов'язують з кумом президента РФ Віктором Медведчуком.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зробив інформаційний удар по кількох персонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути