четвер, 11 березня 2021 18:27

Силовики проводять обшуки мережі заправок Медведчука - ЗМІ

Силовики проводять обшуки мережі заправок Медведчука - ЗМІ
СБУ проводить обшуки мережі заправок Glusco Віктора Медведчука. Фото: Уніан

Служба безпеки України разом з податковою службою по всій країні проводять масштабні обшуки мережі заправок Glusco, яку пов'язують з кумом президента РФ Віктором Медведчуком.Про це пише "Українська правда" з посиланням на власні джерела.

Раніше на сайті СБУ з'явилося повідомлення, що правоохоронні органи викрили масштабну оборудку з "тіньової" реалізації неякісних нафтопродуктів. Сума несплати податків становила 240 млн грн. Але назви організації відомство не повідомило.

"Проводиться понад 140 санкціонованих обшуків у 13 офісних приміщеннях, 7 нафтобазах, 13 морських судах, 105 автозаправних станціях і 2 відділах митного оформлення", - повідомляють у відомстві.

Як пише УП, у межах кримінального провадження правоохоронці задокументували організацію масштабної протиправної схеми обігу та реалізації неякісних нафтопродуктів. Встановили, що в такий спосіб організатори свідомо ухилялися від сплати податків до держбюджету, чим завдали збитків у великих розмірах.

За даними видання enkorr, обшуки на Glusco відбуваються згідно з рішеннями слідчого судді Київського районного суду Харкова Садовського К.С. від 26 лютого та 1 березня в рамках розслідування кримінальних проваджень, розпочатих 30 січня 2019 року.

Правоохоронцям і податковій службі дозволено обшуки й вилучення документів і оргтехніки у ТОВ "Глуско Рітейл", з метою відшукання і вилучення речей та документів, пов'язаних із діяльністю ТОВ "Глуско Україна".

"У нас маски-шоу в усіх офісах, заправках, нафтобазах. Пломбують колонки та резервуари, відключають відеоспостереження", – повідомив співрозмовник, який попросив не називати його імені.

За його словами, йде вилучення документації, комп'ютерів.

"Подекуди доходить до рукопашної", – розповів свідок.

Правоохоронні органи отримали дозвіл на доступ до журналів обліку нафтопродуктів та інших документів, що підтверджують факт наявності фінансово-господарських взаємовідносин, пише видання. Зокрема складського зберігання й відвантаження ПММ з Російської Федерації; складські документи на пальне, які видавалися як підтвердження прийняття палива на зберігання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радник Єрмака прокоментував діяльність телеканалів Медведчука

2 лютого запровадили санкції на 5 років проти соратника Медведчука Тараса Козака та його компаній, які володіють телеканалами ZIK, "112 Україна" і NewsOne. Мовлення телеканалів уже припинено.

19 лютого РНБО запровадила персональні санкції проти проросійського політика Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки осіб, причетних до фінансування тероризму.

Зараз ви читаєте новину «Силовики проводять обшуки мережі заправок Медведчука - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути