середа, 09 грудня 2020 07:55

Радник Єрмака прокоментував діяльність телеканалів Медведчука

Радник Єрмака прокоментував діяльність телеканалів Медведчука
Будь-яке медіа знає, що вони мають надати дві точки зору. Фото: "Уніан"

Близькі до кума президента РФ, проросійського політика з ОПЗЖ Віктора Медведчука телеканали "не є ворогами".

Про це в ефірі "Громадського радіо" заявив спікер делегації України у ТКГ з урегулювання ситуації на Донбасі, позаштатний радник голови Офісу президента Андрія Єрмака з питань стратегічних комунікацій у сфері національної безпеки й оборони Олексій Арестович.

"Ми маємо відповісти на їхнє інформування населення своїм інформуванням – чітким, системним, пояснювати народу, що відбувається. Я намагаюся зробити таке інформування послідовним. Вони не є нашими ворогами, вони є представниками українських ЗМІ, які працюють згідно із законом. Ми вітаємо їхню професійну діяльність. Інша справа, що деякі особи, користуючись їхніми можливостями, доносять викривлену, перекручену або упереджену інформацію. Будь-яке медіа знає, що вони мають надати дві точки зору. Моє завдання – забезпечити другу, іншу точку зору. Коли звинувачують ОП, я маю забезпечити наявність іншого голосу. Ми маємо працювати як держава, моїм завданням не є змагання з медіа будь-якої спрямованості. Моє завдання – забезпечити інформування ЗМІ та суспільства про те, що робить президент", – сказав Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пов'язаний з Медведчуком телеканал перевірять - через розпалювання ворожнечі і ненависті

Холдинг "Новини" об'єднує телеканали "112 Україна", NewsOne і ZIK, що формально належить бізнесменові, нардепу від партії "Опозиційна платформа - За життя" Тарасові Козаку. Реальний контроль над медіаресурсом приписують голові політради цієї партії, нардепу Вікторові Медведчуку.

Згідно з моніторингом, проведеним виданням "Детектор медіа", на телеканалах холдингу "Новини" - "112 Україна", NewsOne і ZIK - найчастіше поширюються меседжі, співзвучні з російською пропагандою, фіксуються порушення журналістських стандартів, просування інтересів Кремля й "Опозиційної платформи", виправдання російської агресії.

Зараз ви читаєте новину «Радник Єрмака прокоментував діяльність телеканалів Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути