пʼятниця, 12 березня 2021 13:33

Зеленський має вийти із зони комфорту. Інакше завершить, як Ющенко

Зеленський має вийти із зони комфорту. Інакше завершить, як Ющенко
Зеленський думає, як протриматися 3 роки і замахнутися ще на 5, каже політтехнолог. Фото: Getty Images

Особисте політичне виживання президента Володимира Зеленського поєднується із тиском Заходу. Про це Gazeta.ua сказав політтехнолог Олексій Голобуцький, коментуючи рішення РНБО.

"За законодавством депутат за голосування не несе ніякої відповідальності. За такі речі (голосування за Харківські угоди. - Gazeta.ua) може бути тільки моральна відповідальність чи люстрація. Їх тоді обрали, що поробиш, такі депутати. Тому виглядає, як хайп влади.

Якщо це просто димова завіса перед першою частиною фільму Bellingcat. І команда Зеленського максимально набирається патріотичних кейсів, які сподобаються населенню, для якого може бути сильним ударом дізнатися, якщо Офіс президента злив спецоперацію", - каже експерт.

За словами політтехнолога, влада діє за принципом: "Ви нам фільм, а ми - це і це, тих і тих. Ми працюємо".

Моменти особистого політичного виживання можуть бути поєднані з тиском Заходу.

"Американці, особливо Байден, який особисто знає ситуацію в Україні, зрозуміли: тут без варіантів. Якщо не зламати хребет нашій олігархічній системі, то немає сенсу мати справу.

Склалася ситуація, коли в Україні вибори ні на що не впливають. Олігархи скуповують депутатів. Треба вирішити головну причину - олігархічну суть нашої економіки. Якщо це зробити, багато проблем в країні зникнуть. А люди, які приходять у владу, думатимуть про репутацію, а не як грошей заробити", - говорить Олексій Голобуцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак замилював очі послам країн G20 - ЦПК

За словами політтехнолога, Зеленський не хоче виходити із зони комфорту.

"Він управляє, але в максимально комфортних умовах із бажанням мінімум з цього комфорту виходити. Зараз ситуація настільки серйозна - величезний тиск Заходу, МВФ не дає грошей, на сході триває війна. Треба щось робити, Зеленський змушений виходити з цієї зони комфорту.

Можливо, з часом президент зрозуміє, що боротьбу з олігархами треба довести до кінця. Якщо не доведе, завершить, як Ющенко з 5 відсотками", - каже експерт.

"Мені, як громадянину, абсолютно все одно, яка мотивація у Зеленського. Якщо він хоче відвернутися від справи "вагнерівців" і при цьому закриє Медведчука в тюрму і закриє можливості п'ятій колоні", - говорить Олексій Голобуцький.

Зеленський і його команда за 2 роки вже відчули смак влади. Тепер думають, як протриматися 3 роки і замахнутися ще на 5, каже політтехнолог.

Рада національної безпеки й оборони доручила СБУ перевірити на предмет державної зради ратифікацію 236 народними депутатами Харківських угод 2010 року.

СБУ разом з податковою службою провели масштабні обшуки мережі заправок Glusco, яку пов'язують з кумом президента РФ Віктором Медведчуком.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський має вийти із зони комфорту. Інакше завершить, як Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути