Ексклюзиви
вівторок, 15 червня 2021 16:14

Зеленський: розпускати Раду поки що немає сенсу

Зеленський: розпускати Раду поки що немає сенсу
Верховна Рада 9-го скликання працює після того, як Зеленський розпустив парламент. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський каже, що сьогодні немає сенсу розпускати Верховну Раду. Про це він заявив на форумі у вівторок.

"Сьогодні Україні потрібна стабільність, тому і закони є такі - деолігархічні. Або закон про референдум, коли можна спокійно вирішувати питання. Закони про зняття недоторканності та про імпічмент.

Все має регулюватися на законодавчому рівні. Я вважаю, що розпускати сьогодні Верховну Раду немає сенсу з точки зору стабільності", - цитує Зеленського "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов тримає монополію на залізниці

Президент "упевнений у партії "Слуга народу", яка має підтримати законопроєкт".

"Є ще і декілька демократичних партій, як вони себе називають. Я думаю, що вони теж мають підтримати законопроєкт. Попри те, що це була моя ініціатива, а не їхня.

Хоча нехай у майбутньому і скажуть, що це була спільна ідея. Головне - пройти цей процес. Це цивілізований вихід із-під впливу олігархів - для держави, бізнесу, окремих чиновників і для олігархів", - додав він.

Водночас Зеленський сказав: "У разі, якщо так трапиться, що парламентарії захочуть перетворитися із законодавців на бізнесменів, то президент очікуватиме підтримки в суспільстві".

"Тоді в мене буде "план Б", - резюмував президент.

2 червня президент вніс до Верховної Ради законопроєкт про олігархів. У документі йдеться про те, кого можна так називати, та про заборони. Для проведення деолігархізації, окрім основного закону необхідно буде ухвалити ще 11 нормативно-правових актів.

У відеозверненні після засідання РНБО Зеленський заявив, що питання про статус олігархів можуть винести на всеукраїнський референдум.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: розпускати Раду поки що немає сенсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути