середа, 01 вересня 2021 08:32

Зеленський розповів про шляхи залучення США до "нормандського формату"

Зеленський розповів про шляхи залучення США до "нормандського формату"
Питання стосується всього регіону, зокрема Молдови, країн Балтії, а також незалежності Білорусі. Фото: president.gov.ua

Україна розглядає кілька варіантів залучення Сполучених Штатів Америки до участі в "нормандському форматі" з метою врегулювання конфлікту на Донбасі.

Українське питання стосується всього регіону, зокрема Молдови, країн Балтії, а також Білорусі, заявив президент Володимир Зеленський, під час презентації програми трансформації України для аналітичних центрів Америки в музеї-садибі першого президента США Джорджа Вашинґтона Маунт-Вернон.

"Ми серйозно обдумуємо, як розбудовувати "норманський формат" задля мирного врегулювання ситуації на Сході України. Ми запросили США для участі в декількох моделях і гадаємо, як правильно та безпечно зробити це для регіону. Не лише Україна, а всі мають бути зацікавлені в пошуку відповіді на ці питання", - сказав він.

Це питання Зеленський планує порушити на переговорах із президентом США Джо Байденом, і можливо, навіть почне з цього зустріч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Подарунків не просимо". Зеленський пояснив, чого хоче від НАТО

Президент України Володимир Зеленський прибув із візитом у США, де 1 вересня він зустрінеться з американським колегою Джо Байденом. Лідери країн обговорять питання безпеки і стратегічного партнерства.

Зеленський також підтримує ідею залучення до переговорів у "нормандському форматі" Великої Британії та Канади. Вважає, що для врегулювання конфлікту на Донбасі формат ведення переговорів з Росією треба змінювати. Голова української делегації у Тристоронній контактній групі із врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук також прокоментував можливість приєднання США до "нормандського формату".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів про шляхи залучення США до "нормандського формату"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути