понеділок, 31 травня 2021 23:49

Зеленський запропонував новий формат переговорів

Зеленський запропонував новий формат переговорів
Зеленський хоче нову конструкцію переговорів. Фото: Сегодня

Президент України Володимир Зеленський запропонував створити новий формат переговорів щодо Донбасу, Криму і "Північного потоку-2".

За словами Зеленського, у новому форматі можна було б обговорювати не лише питання щодо врегулювання російської агресії на Донбасі і повернення окупованого Криму, але й ситуацію з газопроводом "Північний потік-2".

"Там, у Нормандському форматі, не йдеться ні про Крим, ні про трубу, ні про гарантії безпеки. Нормандський формат і його теми в такому випадку стали б частиною цієї конструкції", - сказав Зеленський в інтерв'ю німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського назвали умову проведення референдуму щодо Донбасу

Нормандський формат - тип зустрічей у чотиристоронньому форматі (Україна - Німеччина - Франція - Росія), де обговорюються питання про російську збройну агресію проти України.

На початку січня 2021 року в Берліні відбулася зустріч радників лідерів країн "нормандського формату". На цих переговорах українська сторона акцентувала на безпекових питаннях і на посиленні безпекової складової домовленостей.

Україну на зустрічі представляв керівник Офісу президента Андрій Єрмак, РФ - заступник керівника Адміністрації президента Дмитро Козак.

Попередня зустріч радників керівників України, Франції, ФРН та Росії відбулася 11 вересня 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський запропонував новий формат переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути